Monday, March 20, 2023
Home Afacere A fost publicată lista cu ieșencele admise în programul

A fost publicată lista cu ieșencele admise în programul

by admin

O listă cu ieșencele admise în programul „Femeia Antreprenor” a fost publicată pe site-ul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului. Din Iași au fost admise 30 de proiecte, iar 71 sunt din regiunea Moldovei. Fiecare proiect admis la finanțare valorează 200.000 de lei

Ieșencele care au depus proiecte în programul „Femeia Antreprenor” pot verifica dacă au fost admise sau respinse pe site-ul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului. Lista poate fi consultată AICI. Până acum au fost admise 30 de proiecte din Iași, precum și 71 din regiunea Moldovei. Din numărul total de proiecte depuse la nivel național au fost admise 785, iar 51 de firme sunt în clarificări, 338 au fost respinse și două firme au fost declarate neeligibile.

Programul „Femeia Antreprenor 2022” s-a derulat în perioada 18 august – 30 septembrie 2022, din Iași fiind depuse 448 de dosare. De asemenea, la nivelul regiunii Moldovei au fost depuse, în total, 1.051 de dosare, din care 143 au fost din Bacău. Alte 79 au fost din Botoșani, 97 din Neamț, 192 din Suceava și 92 din Vaslui. Specialiștii Agenției pentru IMM-uri verifică, în această perioadă, documentele depuse de antreprenoarele din județ, iar 99 de proiecte sunt în bugetul alocat, astfel că ar primi finanțarea.

Până acum, 30 de proiecte au fost admise, iar în continuare sunt verificate documentele. Concurența este foarte mare și numai 1.000 de planuri de afacere vor fi finanțate de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT), bugetul programului fiind de 197 de milioane de lei.

Programul „Femeia Antreprenor” presupune o finanțare de maxim 200.000 de lei

Statul urmează să acorde ajutoare nerambursabile de maxim 200.000 de lei unor firme românești deținute majoritar de femei. Programul „Femeia Antreprenor” presupune o finanțare de până la 100.000 de lei pentru firmele care angajează o persoană, 200.000 de lei pentru cele cu doi angajați, un sprijin financiar cuprins între 85 și 95 la sută din valoarea proiectului, iar contribuția proprie trebuie să fie între 5 și 15 la sută.

Cheltuielile eligibile sunt reprezentate de echipamente tehnologice pentru locuri de joacă, săli de fitness, sisteme care utilizează surse regenerabile, instalații și echipamente specifice, în scopul obținerii unei economii de energie, mijloace de transport, mobilă, aparatură birotică, salarii, utilități, pachet digital, voucher de digitalizare. Totuși, programul a stârnit nemulțumiri în rândul mai multor ieșence.

Ieșencele primesc banii până la finalul anului 2023

Inițial, bugetul pentru program era de 157,624 milioane de lei, credite bugetare, dar la rectificarea bugetară s-au mai adăugat 40 de milioane de lei, credite de angajament.

Pentru a fi eligibile în vederea obţinerii finanţării în cadrul programului „Femeia Antreprenor 2022”, societăţile trebuie să respecte criteriul conform căruia cel puţin unul dintre asociaţi trebuie să fie femeie şi să deţină cel puţin 50 la sută din părţile sociale/acțiunile societăţii, în cazul IMM-urilor aplicante. Banii ar urma să intre în conturile beneficiarelor până la finalul acestui an. Un alt program care s-a derulat în 2022 și care are succes este Start-Up Nation.

În această perioadă sunt analizate dosarele depuse de ieșenii care vor să obțină 40.000 de euro. De asemenea, și cele depuse în programul „Femeia Antreprenor” sunt analizate.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro