Tuesday, March 28, 2023
Home Sport “Afară din țară ar trebui să ieșim cu toții”

“Afară din țară ar trebui să ieșim cu toții”

by admin

  • Liga 1: VoluntariCFR Cluj, luni, 20:00, DGS 1

  • La Liga: VillarrealRayo, luni, 22:00, DGS 2

Adrian Porumboiu: “Nu mi se pare OK să piardă Craiova cu 3-0. Ce vină au?”

În minutul 26, arbitrul Andrei Chivulete a trimis în primă instanţă cele două echipe la vestiare, din cauza scandărilor xenofobe din tribune. După o întrerupere de zece minute, jucătorii au revenit pe teren, însă arbitrul a suspendat definitiv meciul după doar câteva zeci de secunde, din cauza scandărilor suporterilor.

O decizie în privinţa acestui meci va fi luată de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal.

Fostul arbitru internațional Adrian Porumboiu (72 de ani) consideră că Andrei Chivulete trebuia să facă tot posibilul pentru a nu opri definitiv partida, chiar dacă exista o justificare regulamentară.

Adrian Porumboiu a subliniat că ar fi injust ca Sepsi să câștige meciul cu 3-0 la “masa verde”.

Sindromul post-traumatic, boala celor întorși din război, maladia invizibilă care nu afectează doar soldați. Pe DIGI Life și Digi Online, azi de la 22:50.

“Au trecut atâția ani și avem manifestări rasiste, care n-au ce căuta în lumea sportului. E o decizie corectă. Numai că arbitrul trebuie să facă tot ce e posibil ca jocul să se dispute. Jucătorii din teren n-au niciun fel de vină pentru comportamentul unor așa-ziși spectatori.

Eu cred că arbitrul s-a pripit după a doua decizie. După regulament, are acoperire, dar trebuia să discute cu organizatorii. Trebuiau să fie evacuați fanii, sub o sută, și meciul trebuia să se desfășoare.

Așa poți să împiedici orice meci, dacă aduci 50 de inși și îi infiltrezi într-o galerie. Adrian Mititelu n-are nicio vină, doar că este nebun după fotbal.

Trecem de la o extremă la alta! Fiecare arbitru trebuie să aibă în cap să înceapă meciul și să-l termine. Nu poți să-l acuzi pe Chivulete decât pentru o intransigență.

Știu regulamentele foarte clar. Să dai să piardă cu 3-0 Craiova nu mi se pare OK. Ce vină au jucătorii de la Craiova? Ar fi o surpriză mare dacă s-ar da rejucarea meciului. Nu știu ce au scris arbitrul și observatorul în raport.

Ca să glumesc puțin, afară din țară ar trebui să ieșim cu toții, nu doar ungurii (n.r. – râde). Dacă discutăm sportiv, rejucarea meciului n-ar fi o decizie care să fie contestată. Nu poți să câștigi așa. Aș fi evacuat galeria în câteva minute, iar rezultatul era cel din teren”, a spus Adrian Porumboiu, pentru Fanatik.

Etichete: liga 1 , adrian porumboiu , porumboiu , sepsi , xenofobie , u craiova 1948 , sepsi craiova


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro