Monday, March 20, 2023
Home Afacere Agrosel a înființat HEKTAR SEEDS – o companie dedicată legumicultorilor profesioniști

Agrosel a înființat HEKTAR SEEDS – o companie dedicată legumicultorilor profesioniști

by adminAngelica Lefter

Prima staţiune de cercetare privată de seminţe din România, AGROSEL, a înființat HEKTAR SEEDS, companie care se va adresa exclusiv clienţilor profesionişti din legumicultură, prin brandul premium HEKTAR.

Directorul General, Co-acţionar AGROSEL, Levente Szell, a menționat, într-un comunicat preluat de bursa.ro, că linia de business profesională se adresează clienților profesioniști din legumicultură.

”După o experienţă de 28 de ani în industrie, 18 ani de cercetare şi urmând strategia de dezvoltare pe termen lung, am decis înfiinţarea HEKTAR SEEDS SRL, prin desprinderea liniei de business profesionale, axată pe cercetare şi sprijin pentru producătorii profesionişti din legumicultură, care va oferi seminţe de calitate superioară şi va ajuta la creşterea productivităţii”, a declarat Levente Szell, Director General, Co-acţionar AGROSEL.

AGROSEL a omologat în 10 ani peste 100 de varietăți de legume

În ultimii 10 ani, AGROSEL a reuşit dublarea cifrei de afaceri şi omologarea cu succes în Lista oficială a României a peste 100 de varietăţi de legume cu genetică românească, ameliorate în Câmpia Turzii și perfect adaptate condiţiilor pedoclimatice, tehnologice şi de cultură din ţară şi din zona balcanică.

Conform celor menționate de Levente Szell, compania AGROSEL investeşte anual peste 500.000 euro în cercetare. Investiţia totală însumează câteva milioane de euro.

”Cu brandul HEKTAR ne propunem ca în următorii 4 ani să fim un jucător important în segmentul seminţelor de legume profesionale (hibrizi) de genetică românească, unici în România. Suntem deja alternativa autohtonă la standarde europene în România pe segmentul de seminţe profesionale de legume. Aceşti hibrizi autohtoni au aceleaşi rezistenţe la boli ca şi hibrizii occidentali, concurând de la egal la egal cu produsele companiilor vestice din punct de vedere al calităţii. Am format o echipă de experţi în cercetarea şi vânzarea seminţelor de legume, care se dedică produselor profesionale şi producătorilor profesionişti, pentru că există un potenţial uriaş de dezvoltare atât în ţară cât şi pe pieţele externe, mai ales în regiunea balcanică şi orientul mijlociu”, a adăugat Levente Szell.

Din ianuarie 2023, HEKTAR SEEDS SRL este deja operaţională.

Cifra de afaceri a companiei se ridică la 54 de milioane de lei, pe anul 2022

Compania AGROSEL a închis anul 2022 cu o creştere a veniturilor de aproape 8% faţă de 2021, ajungând la o cifră de afaceri de peste 54 de milioane de lei şi un profit operaţional de aproximativ 9 milioane de lei.

Așa cum spune Director General, Co-acţionar, pentru AGROSEL fost un an dificil, din cauza creșterii costurilor de producţie cu două cifre procentuale la toate materiile prime de la seminţe, la ambalaje, energie şi forţă de muncă.

”Suntem o afacere de familie, nu o companie multinaţională, şi ne asumăm această diferenţiere fiindcă ne asigură flexibilitatea atât de importantă în condiţiile economice, sociale şi politice actuale”, a conchis Levente Szell.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro