Tuesday, November 28, 2023
Home Internațional Americanii insistă. Înseamnă că-i groasă în Cisiordania

Americanii insistă. Înseamnă că-i groasă în Cisiordania

by admin

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a cerut joi Israelului să ia măsuri „urgente” pentru a pune capăt violenţelor coloniştilor împotriva palestinienilor în Cisiordania, transmite AFP.

Blinken, care se află la San Francisco pentru un summit Asia-Pacific, a lansat apelul în cadrul unei convorbiri telefonice cu Benny Gantz, un lider al opoziţiei israeliene care s-a alăturat cabinetului de război al premierului Benjamin Netanyahu.

Responsabilul american „a subliniat necesitatea urgentă de a lua măsuri concrete pentru a dezamorsa tensiunile din Cisiordania, în special prin abordarea nivelurilor crescute de violenţă din partea coloniştilor extremişti”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

Cei doi oficiali au discutat, de asemenea, cu privire la eforturile diplomatice desfăşurate pentru eliberarea ostaticilor Hamas.

De asemenea, SUA s-au declarat joi „profund îngrijorate” de atacul care a lovit spitalul militar iordanian din Gaza, atac soldat cu şapte răniţi, precizând că se opun loviturilor aeriene asupra spitalelor, relatează AFP.

Antony Blinken a avut o convorbire telefonică cu ministrul iordanian de externe „pentru a-şi exprima profunda îngrijorare cu privire la personalul medical iordanian rănit în afara spitalului de campanie în timp ce acorda îngrijiri medicale esenţiale în Gaza”, a declarat Departamentul de Stat.

Şeful diplomaţiei americane „a reiterat faptul că civilii şi personalul medical din spitale trebuie protejaţi”, potrivit unui comunicat.

Şapte cadre medicale au fost rănite miercuri într-o lovitură aeriană lansată în apropierea spitalului iordanian din oraşul Gaza, potrivit agenţiei de presă iordaniene Petra, atacul fiind condamnat şi de Liga Arabă.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro