Wednesday, March 22, 2023
Home Internațional Analist politic rus: Armata lui Putin, îngrozită de noua ofensivă în Ucraina. Rușii se tem să nu fie „măcelăriți în masă”

Analist politic rus: Armata lui Putin, îngrozită de noua ofensivă în Ucraina. Rușii se tem să nu fie „măcelăriți în masă”

by admin

Comandanții de top ai lui Vladimir Putin sunt „îngroziți” de cererile pentru o nouă ofensivă în Ucraina, pe fondul temerilor unui „măcel în masă”.

 

Aceștia se tem de faptul că vor fi mulți morți în rândul personalului militar, dată fiind ultima analiză care arată că Rusia a pierdut, acum, un total uluitor de peste 175.000 de soldați în război, scrie Mirror.

Cererea lui Putin ca generalul său suprem de război, Valeri Gherasimov, să declanșeze „un atac pe mai multe fronturi simultan”, a provocat diviziuni la nivel de comandament.

Valery Solovei, fost profesor și analist rus, susține că planurile lui Putin în ceea ce privește un atac pe „mai multe fronturi”, au provocat diviziuni profunde în rândul comandanților săi de top.

Nu exagerez. Sunt îngroziți. Le este frică să piardă forțele armate rămase în măcelul în care sunt târâți din ordinul lui [Putin]. Cu toate acestea, ei se vor supune lui Putin, chiar dacă comandanții superiori au renunțat la speranța de „a câștiga” războiul. Ei bine, ei au salutat ‘După cum doriți, Alteța Voastră, sunteți geniu, știți mai bine decât noi, ați început totul și treaba noastră este să rezolvăm totul acum’”, a spus analistul politic rus.

Citește și


robot rusia, marker

Această [ofensivă] este planificată pentru februarie, iar Gherasimov, un apropiat al ministrului Apărării Serghei Şoigu, este cel mai capabil dintre generalii ruşi. Totuși, cei mai buni membri ai statului major se tem că nu vor ajunge la timp, pentru că Ucraina ar putea obține arme noi – mai periculoase, mai moderne, ofensive [din Occident]. De aceea, acum este ultima șansă în încercarea de a lovi Ucraina, dar nu cu scopul de a câștiga. Este foarte important de înțeles. Nu mai există un astfel de obiectiv deloc. Scopul este total diferit, acela de a încheia războiul într-un mod onorabil. Adică, pentru a obține pacea… Este vorba despre păstrarea unui minim de [câștiguri rusești]. Aceasta este Donbas, o parte a noilor teritorii – nu toate, și pentru a apăra Crimeea. Nu se așteaptă la mai mult”, a mai spus Valery Solovei, conform Mirror.

Analiza sa este departe de poziția publică a Kremlinului, care insistă că „operațiunea militară” a lui Putin decurge conform planului.

 

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro