Sunday, October 1, 2023
Home Afacere Ancheta Parchetului European de la Inspectoratul General pentru Aviație vizează o afacere româno-americană

Ancheta Parchetului European de la Inspectoratul General pentru Aviație vizează o afacere româno-americană

by admin

Miercuri, 13 Septembrie 2023, ora 09:46

551 citiri

Ancheta Parcehtului European de la IGAV vizează achiziția unor ambulanțe aeriene FOTO dejeanul.ro

Ancheta declanșată la Inspectoratul General pentru Aviație de Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi, vizează modul în care au fost cheltuiți banii europeni alocați pentru cumpărarea, de la compania americană Fargo Jet Center, a două ambulanțe aeriene.

Potrivit Știrilor Pro TV, procurorii europeni au avut misiunea precisă de a ridica toate documentele legate de achiziția celor mai recente avioane-ambulanță făcute pentru SMURD.

Aeronavele, care au costat 30 de milioane de euro, din care 85 la sută fonduri europene nerambursabile, au fost recepționate în urmă cu mai puțin de două săptămâni, în prezența ambasadorului Statelor Unite ale Americii la București.

„Sunt convins că aceste aeronave vor fi un pas înainte în ceea ce privește calitatea serviciilor medicale de urgență pe care le furnizăm”, declara generalul de flotilă aeriană Cătălin-Paul Dache, inspector general IGAV, la recepția ambulanțelor aeriene.

„Programul Air Ambulance care a fost finanțat din fondurile europene va fi astfel finalizat”, declara cu aceeași ocazie șeful DSU, Raed Arafat.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro