luni, septembrie 23

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Iaşi au anunţat luni că au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a fostului director al Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Prut-Bârlad, Petru Avram, într-un al treilea dosar. Inculpatul a devenit cunoscut la nivel național drept un „animal politic”, după ce s-a autointitulat astfel în cadrul unei Recorder despre numirea politică într-o funcție în cadrul Apelor Române a unei chelnerițe.

Potrivit comunicatului DNA, preluat de Agerpres, Petru Avram este acuzat de comiterea a două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, ambele în formă continuată.

În acelaşi dosar a mai fost trimis în judecată şi Sebastian Gabriel Fordea, care la data faptelor delegat în funcţia de inginer şef al Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Vaslui, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite pentru altul, în formă continuată.

Laurenţiu Nicolae Pricope, care la data faptelor delegat în funcţia de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Galaţi, a fost şi el trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite pentru altul, în formă continuată.

„În calitate de director al (A.B.A) Prut-Bârlad, în cursul anului 2020, inculpatul Avram Petru i-ar fi delegat pe ceilalţi doi inculpaţi în funcţii de conducere, ulterior cu prelungire, deşi niciunul nu îndeplinea condiţiile de vechime şi experienţă necesare pentru ocuparea funcţiilor respective. Concret, Fordea Sebastian Gabriel a fost delegat în funcţia de inginer şef în cadrul SGA Vaslui, iar Pricope Laurenţiu Nicolae a fost delegat în funcţia de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Galaţi. Cei doi au fost încadraţi pe baza a două decizii emise/semnate cu încălcarea prevederilor legale de inculpatul Avram Petru, respectiv o a treia fiind semnată tot în condiţii de nelegalitate de un subordonat, la solicitarea inculpatului. Prin acţiunile sale inculpatul Avram Petru ar fi contribuit la producerea unui prejudiciu total de 133.454 lei în dauna A.B.A. Prut-Bîrlad, reprezentând drepturile salariale de care au beneficiat în mod nelegal ceilalţi doi inculpaţi în perioada mai 2020 – ianuarie 2021″, se menţionează în rechizitoriul procurorilor.

Conform sursei citate, în cauză s-au dispus măsuri asiguratorii asupra unor bunuri aparţinând celor trei inculpaţi.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Iaşi, cu propunerea de a se menţine măsurile asiguratorii.

Procurorii DNA au făcut precizarea că Petru Avram a mai fost trimis în judecată în alte două dosare.

Petru Avram a ajuns în atenția publică în urma unei anchete Recorder din februarie 2021, despre numirea unei chelnerițe fără studii de specialitate într-o funcție în cadrul Apelor Române.

Editor : B.E.

Acțiune.
Exit mobile version