Tuesday, November 28, 2023
Home Tehnologie Apple plănuiește să adopte un standard de mesagerie care va permite o experiență mai fluidă între iPhone și dispozitivele Android, un punct de dispută cu rivalul Google

Apple plănuiește să adopte un standard de mesagerie care va permite o experiență mai fluidă între iPhone și dispozitivele Android, un punct de dispută cu rivalul Google

by admin

Apple plănuiește să adopte un standard de mesagerie care va permite o experiență mai fluidă de trimitere de mesaje între iPhone și dispozitivele Android, care a fost mult timp un punct de dispută cu rivalul Google, relatează The Guardian.

De ani de zile, Apple a refuzat ca produsele sale să se asocieze cu dispozitivele care nu au fost concepute sub licența sa, o dinamică exemplificată de fundalul verde care caracterizează discuțiile dintre iPhone și Android.

Este probabil ca fundalul să rămână, dar utilizarea de către Apple a serviciilor de comunicare bogate (RCS) începând de anul viitor ar putea permite vizualizarea confirmărilor de trimitere a mesajelor între cele două sisteme de operare, precum și alte caracteristici. iMessage va rămâne exclusiv pentru iPhone-uri și alte dispozitive Apple.

„În cursul anului viitor, vom adăuga suport pentru RCS Universal Profile, standardul publicat în prezent de Asociația GSM. Credem că RCS Universal Profile va oferi o experiență de interoperabilitate mai bună în comparație cu SMS sau MMS”, a declarat Apple într-o declarație raportată inițial de 9to5Mac.

Apple s-a împotrivit de ani de zile optării pentru standardul RCS, chiar dacă Google de la Alphabet și alte companii au făcut presiuni asupra producătorului iPhone pentru a adopta tehnologia. Chiar anul trecut, un reporter a cărui mamă folosea un Android l-a întrebat pe directorul general al Apple, Tim Cook, dacă compania va îmbunătăți relațiile de mesagerie dintre cele două. „Cumpără-i mamei tale un iPhone”, a glumit Cook, adăugând: „Nu văd ca utilizatorii noștri să ne ceară să investim multă energie” în adoptarea RCS.

Cu RCS, considerat un standard industrial pentru mesagerie, utilizatorii pot trimite și primi fotografii și clipuri video de înaltă calitate, pot discuta prin Wi-Fi sau date celulare și pot ști când mesajele au fost citite, printre alte caracteristici. În schimb, distribuirea de fotografii și clipuri video între Android și iPhone degradează în prezent calitatea materialelor media. Mesajele dintre iPhone și Android nu sunt criptate, spre deosebire de iMessages între iPhone-uri sau de mesajele trimise prin WhatsApp, și, prin urmare, sunt mai vulnerabile la spionaj.

Ca răspuns la anunțul Apple, Google a declarat că este „bucuroasă să vadă că Apple face astăzi primul pas, venind la bord pentru a îmbrățișa RCS”. De asemenea, Google s-a angajat să colaboreze cu Apple pentru a implementa standardul.

Anul trecut, Google a desfășurat o campanie publicitară pentru Android intitulată „Get the message”, prin care a îndemnat Apple să adopte RCS și a aruncat vina pentru disfuncționalități în brațele Apple. Pe site-ul web al Android pentru această campanie se poate citi în continuare: „Trimiterea de mesaje text între iPhone și telefoanele Android pare a fi ca și cum ai folosi o tehnologie din altă epocă, pentru că așa este – Apple refuză să adopte standardele moderne de trimitere de mesaje text”.

Cu o zi înainte de anunțul Apple despre RCS, compania de telefonie Nothing a anunțat că telefoanele sale Android vor suporta iMessage printr-o nouă funcție. Joi după-amiază, directorul executiv al Nothing, Carl Pei, și-a declarat victoria pe Twitter/X cu un citat din fostul director executiv al Apple, Steve Jobs, în urma declarației Apple.

Autoritățile de reglementare din Uniunea Europeană au exercitat, de asemenea, presiuni asupra Apple. Joi a fost termenul limită pentru ca Apple să argumenteze în fața UE că iMessage nu ar trebui să fie considerat un serviciu „de bază” în conformitate cu Legea privind serviciile digitale. Dacă ar fi fost considerat un serviciu de bază, autoritățile de reglementare ar fi putut forța în mod legal Apple să își deschidă ecosistemul.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro