Thursday, September 28, 2023
Home Tehnologie Aquabis reia licitația pentru Bistrița. Cum se va lucra pe străzile reabilitate – TimpOnline.ro

Aquabis reia licitația pentru Bistrița. Cum se va lucra pe străzile reabilitate – TimpOnline.ro

by admin

Compania Aquabis va scoate din nou la licitație lucrările la rețele de apă și canal de pe raza municipiului Bistrița fără să afecteze investițiile în infrastructură realizate de administrația locală, anunță managerul Ion Șandru.

”Contractul 2 îl vom anunța din nou pe SEAP. Am făcut niște modificări în contract în sensul că am scos afară străzile unde am executat deja rețelele respective și discutăm aici de str. Grigore Bălan, atât rețeaua cât și branșamentele, partea de str. Gării, unde s-a renunțat la înlocuire fiindcă atunci când a lucrat constructorul, avariile care au apărut au fost din cauză că au rupt branșamentele la hidranți, nu pentru că ar fi fost o problemă cu rețeaua și ar fi trebuit înlocuită, și atunci s-a scos și strada respectivă. Pe Bulevardul Decebal a trebuit să înlocuim tehnologia din săpătură deschisă pe foraj dirijat și vom merge în spațiul verde și vom cupla în conductele pe care le-a scos constructorul din trama stradală afară. Deci nu vom afecta cu nimic nici trotuarele și nici strada care se conturează.

Pe str. Năsăudului, unde aveam de înlocuit canalizarea, am schimbat tehnologia și vom face relining, în genul lucrării care s-a făcut experimental la Beclean. Noi aici avem câteva sute de metri. Tehnologia relining e cunoscută demult. Am vrut să o aplicăm la Bistrița pe POS Mediu, pe conductele de transport. Din păcate, consultantul care câștigase licitația făcută de Guvern, nu de noi, unde era inclusă și Bistrița, nu a știut ce e reliningul și a prins tub în tub și s-a făcut reabilitarea cu conductă cu diametru mai mic, băgată în cea existentă. Este și aceasta o tehnologie, dar necesită șanțuri mai lungi ca să poți lansa conducta să intre la adâncimea vechea pe când la cămășuire intri din cămin în cămin”, a explicat Ion Șandru.

Potrivit managerului Aquabis, este necesară refacerea devizului general întrucât au fost scoase anumite străzi și s-au schimbat tehnologiile. Acum însă, sunt gata toate documentele, contractul va fi scos din nou la licitație, iar Aquabis speră că va găsi constructor interesat să execute lucrarea fără să afecteze străzile noi unde a intervenit Primăria Bistrița.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro