marți, decembrie 24

Microsoft a expus atacurile cibernetice și campaniile de dezinformare ale adversarilor străini în perioada premergătoare alegerilor prezidențiale din SUA, care, după ultimele informații, depășesc tacticile utilizate în urmă cu patru ani. În ajunul zilei alegerilor, amenințările nu contenesc, scrie Politico.

„Cred că oamenii ar trebui să se aștepte ca haosul și confuzia să continue până în ziua alegerilor și cu siguranță și în zilele următoare”, a declarat Ginny Badanes, directorul general al programului Microsoft Democracy Forward, pentru podcastul POLITICO Tech.

În ultimele luni, campaniile rusești de dezinformare menite să denigreze vicepreședintele Kamala Harris au experimentat inteligența artificială pentru a crea sau îmbunătăți conținutul fals. Iar hackerii iranieni s-au infiltrat cu succes în campania fostului președinte Donald Trump.

Eforturile de apărare electorală ale Microsoft se concentrează pe acești adversari străini, deoarece aceștia „dispun de fondurile necesare pentru a fi persistenți în timp” și sunt dispuși să „preia orice narațiune care funcționează, indiferent de sursă”, a declarat Badanes.

Dar se așteaptă ca multe dintre zvonurile și teoriile conspirației care vor apărea în zilele următoare să provină de la grupuri politice americane. Trump și aliații săi au agitat preventiv afirmațiile privind frauda electorală în state cu șanse mari, precum Pennsylvania.

Începând din 2020, încercările companiilor de tehnologie și ale cercetătorilor universitari de a combate dezinformarea de origine americană au atras acuzații de cenzură din partea republicanilor. Iar unele firme de tehnologie, în special X (fostul Twitter), deținut de Elon Musk, și-au redus eforturile de a supraveghea conținutul politic în acest ciclu electoral.

La rândul său, Microsoft a încercat să își croiască o cale diferită. „Ceea ce veți constata este că am fost mai vocali cu privire la ceea ce am văzut în acest ciclu decât în orice alt an”, a declarat Badanes. „Credem că publicul american merită mai multe informații, nu mai puține.”

Citește și: Campania electorală din SUA, aproape de final. Momentele cheie din cursa pentru Casa Albă

Editor : S.S.

Acțiune.
Exit mobile version