Tuesday, November 28, 2023
Home România Aurora Boreală, vizibilă duminică seara pe cerul României

Aurora Boreală, vizibilă duminică seara pe cerul României

by admin

Foto

Aurora Boreală, fenomen optic ce constă într-o strălucire intensă, a putut fi observată pe cerul nocturn din România, duminică seara. Aurora apare în mod obișnuit atât ca o strălucire difuză, cât și ca o cortină extinsă în spațiu orizontal.


De
la 05.11.2023, 20:43

Aurora Boreală, cunoscută și sub numele de Aurora Polară, este un spectacol natural care se desfășoară în cerul nopții în regiunile polare ale Pământului. Acest fenomen are loc atunci când particulele încărcate electric ale vântului solar interacționează cu atmosfera Pământului. Aurora Boreală apare în emisfera nordică, în timp ce cea australă, cunoscută sub numele de “Aurora Australă”, se desfășoară în emisfera sudică.

Duminică seara, Aurora Boreală a fost vizibilă și în România

Aurora Boreală se manifestă sub forma unor fascicule sau dungi colorate, care pot varia de la nuanțe de verde la albastru, mov și roz. Aceste culori vibrante sunt rezultatul interacțiunii particulelor încărcate cu diferite gaze din atmosferă, precum oxigenul și azotul. Fenomenul produce un dans hipnotic de lumină în cer, care poate fi observat în special în nopțile senine și întunecate ale iernii în regiunile polare, cum ar fi Scandinavia sau Alaska.

Aurora boreală a fost mereu o sursă de fascinație și misticism pentru oameni de-a lungul istoriei, și numeroase culturi au creat mituri și legende pentru a explica acest fenomen natural uimitor. Astăzi, aceasta rămâne o atracție turistică importantă, aducând vizitatori din întreaga lume în căutarea priveliștilor spectaculoase pe cerul de noapte al regiunilor polare.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro