Sunday, October 1, 2023
Home Internațional „Bateţi-i pe ticăloşii ăştia”. Ce le-a transmis Putin unor elevi, la început de an școlar

„Bateţi-i pe ticăloşii ăştia”. Ce le-a transmis Putin unor elevi, la început de an școlar

by admin

Data actualizării:
Data publicării:

Președintele Vladimir Putin le vorbește elevilor cu ocazia începerii anului şcolar. Foto: Profimedia

Rusia este „invincibilă” astăzi aşa cum a fost în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a spus vineri preşedintele Vladimir Putin, în timpul unei întâlniri cu adolescenți, cu ocazia începerii anului şcolar, relatează AFP, potrivit Agerpres. 

„Am înţeles de ce am câştigat în timpul Marelui Război Patriotic: înfrângerea unui popor cu o astfel de stare de spirit este imposibilă. Am fost absolut invincibili şi suntem la fel şi astăzi”, a spus preşedintele rus, care face în mod regulat paralele între războiul împotriva Germaniei naziste şi ofensiva pe care a lansat-o în Ucraina.

Putin a povestit conţinutul unor scrisori schimbate între tatăl său, care lupta pe front, şi bunicul său.

Şeful statului rus s-a declarat impresionat de hotărârea bunicului său care, după ce tocmai îşi pierduse soţia ucisă în timpul războiului, i-a ordonat fiului: „Bateţi-i pe ticăloşii ăştia!”

„Şi, în prezent, astfel de familii constituie majoritatea covârşitoare” a populaţiei, a spus el în această intervenţie transmisă la televiziune.

Întâlnirea lui Vladimir Putin cu aceşti adolescenţi are loc cu ocazia deschiderii anului şcolar şi a începutului „Conversaţiilor importante”, cursuri de educaţie patriotică introduse la scurt timp după declanşarea asaltului asupra Ucrainei.

Moscova îşi prezintă ofensiva împotriva vecinului său ca pe o luptă existenţială, acuzând guvernul ucrainean că se află în mâinile unor neonazişti anti-ruşi puşi în slujba unui Occident hotărât să distrugă Rusia.

Putin prezintă, de asemenea, Crimeea, anexată în 2014, precum şi estul şi sudul Ucrainei ocupate, ca teritorii istorice ruseşti care nu ar fi trebuit să fie niciodată ataşate Ucrainei.

Editor :
C.L.B.Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro