Thursday, November 30, 2023
Home Tehnologie Bila „Elite Fire”, testată în poligon

Bila „Elite Fire”, testată în poligon

by admin

Autor: George ALDEA

Publicat la 15 noiembrie 2023

Marţi, 14 noiembrie, în poligonul de antrenament al pompierilor de la Sfântu Gheorghe, salvatorii de la ISU au testat noi tehnici şi produse de stingere a incendiilor. Probele „de foc” s-au făcut pentru bila extinctoare „Elite Fire”.
„Bila extinctoare «Elite Fire» face parte din completul autospecialei de stingere nouă intrată în dotarea noastră. Achiziţionarea noii tehnici de intervenţie este parte componentă a Proiectului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) denumit «Viziune 2020» şi implementat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă în valoare de 1.106.700,00 lei”, a transmis ISU Covasna.
Potrivit importatoruluii, bila extinctoare automată „Elide Fire” se bazează pe o tehnologie revoluţionară care oferă soluţii mult mai avansate decât extinctoarele portabile, având un sistem de activare automată la contactul cu flacăra. Acestă bilă acoperă un spaţiu de 8-10 mp. Este recomandată panouri şi echipamente electrice aflate sub tensiune (până la 5.000V), spaţii greu accesibile, flote auto, bărci cu motor, yachturi, vapoare, spaţii înguste, etc. Preţul de comercizlizare: 1.000 de lei/1 bucată.
Oricine o poate folosi: când un foc izbucneşte, se aruncă pur şi simplu mingea spre foc. Acesta va intra în contact cu flăcările şi se va activa în 3 până la 10 secunde, stingând complet incendiul pe suprafaţa acoperită.
Unul dintre cele mai importante avantaje ale bilei Elide Fire este acela că se activează automat în prezenţa focului.
Invenţia e brevetată în Thailanda şi a devenit repede o tehnologie reper în 120 de ţări.

Comentarii

nu este nici un comentariu

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro