Thursday, September 28, 2023
Home Tehnologie Camionul cu hidrogen al Gebrüder Weiss pune în mișcare mașina solară spre World Solar Challenge

Camionul cu hidrogen al Gebrüder Weiss pune în mișcare mașina solară spre World Solar Challenge

by admin

Dezvoltatorii high-tech de la ETH Zurich se bazează pe expertiza companiei austriece

Mașina solară inovatoare a echipei aCentauri este în drum spre World Solar Challenge din Australia. Pe 5 septembrie, Gebrüder Weiss a transportat cu ajutorul camionului său pe pile de combustie vehiculul de înaltă tehnologie, pe primul segment al rutei. Cu o soluție logistică vastă care cuprinde transport rutier, maritim și aerian, experții se asigură că vehiculul dezvoltat de studenți la ETH Zurich poate fi la timp la linia de start în Darwin în octombrie.

Katharina Zimmerling, Branch Manager Air & Sea Zurich este inspirată de factorii de inovație de la ETH Zurich: „Am fost profund impresionată de determinarea demonstrată de echipa ETH în activitatea de dezvoltare a soluțiilor de mobilitate pentru viitorul apropiat. Tehnologia de acționare alternativă este, de asemenea, potrivită pentru Gebrüder Weiss. Acest lucru mă motivează cu atât mai mult să mă asigur că aCentauri începe cu bine cursa”.

Participanții la cursa unică World Solar Challenge trebuie să parcurgă cei 3.000 km din interiorul teritoriului australian, de la Darwin la Adelaide, folosind doar energie solară. aCentauri este una dintre cele 31 de echipe din categoria „Challenger”.

„Peste 8.000 de ore de cercetare, dezvoltare, împreună cu multă implicare și efort susținut au fost dedicate mașinii noastră solare, depășind limitele a ceea ce este posibil din punct de vedere tehnic și arătând cât de mult potențial are tânăra generație. Soluția de transport dedicată dezvoltată de Gebrüder Weiss demonstrează aprecierea susținătorilor noștri pentru munca noastră”, spune Aaron Griesser, Drivetrain & Controls, aCentauri. Odată cu camionul cu hidrogen, două sisteme de propulsie alternative se unesc pentru a-și demonstra munca în prima etapă de transport: mobilitatea durabilă este posibilă. Gebrüder Weiss ajută tinerii oameni de știință să modeleze împreună mobilitatea viitorului. Experții în logistică își prezintă know-how-ul vast și mulți ani de experiență, fie că este vorba de a începe la timp la World Solar Challenge, fie pentru o misiune pe Marte sau în spațiu.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro