sâmbătă, septembrie 21

Campania electorală a Kamalei Harris a cheltuit de aproape trei ori mai mulţi bani decât a făcut-o cea a rivalului său, Donald Trump, în august, reducând avantajul financiar al democraţilor înaintea alegerilor prezidenţiale din 5 noiembrie, potrivit declaraţiilor financiare depuse vineri, transmite Reuters și News.ro.

Cele două campanii intră în ultima parte a unei curse prezidenţiale extrem de strânse.

Harris, vicepreşedintele SUA care şi-a lansat campania în iulie, când preşedintele Joe Biden şi-a încheiat propria candidatură de realegere şi a susţinut-o, a dezvăluit Comisiei Electorale Federale cheltuieli de 174 de milioane de dolari luna trecută.

Campania fostului preşedinte republican Trump a raportat separat cheltuieli de 61 de milioane de dolari.

Deşi avantajul financiar al lui Harris o va ajuta să facă reclame la televiziune până la alegeri, s-ar putea să nu îi ofere victoria. Cei doi candidaţi sunt la egalitate de multe sondaje, inclusiv în statele indecise care ar putea determina câştigătorul.

În cursa prezidenţială din 2016, Trump a învins-o pe Hillary Clinton, în ciuda faptului că a strâns mai puţini bani decât democrata.

În august, Harris şi Trump au spus fiecare că majoritatea cheltuielilor lor au fost pentru reclame, cu sume mai mici plătite pentru mitinguri, călătorii şi salariile personalului de campanie.

Campania lui Harris a mai raportat că a făcut o donaţie de 75.000 de dolari către Detroit Unity Fund, o organizaţie non-profit care lucrează pentru a creşte prezenţa alegătorilor de culoare în Michigan, un câmp de luptă major în alegerile din acest an.

Intrarea lui Harris în cursă, la doar câteva săptămâni după ce Biden a avut performanţe slabe într-o dezbatere împotriva lui Trump, a alimentat o creştere a donaţiilor către campania ei, care s-a încheiat în august cu 235 de milioane de dolari, puţin peste ceea ce avea la începutul lunii.

Campania lui Trump şi-a redus soldul şi a încheiat luna august cu 135 de milioane de dolari, cu aproximativ 17 milioane de dolari mai puţin decât la începutul lunii.

Harris şi Trump anunţaseră anterior un total de strângeri de fonduri pentru august care includea conturile partidelor lor politice.

Pentru rapoartele oficiale ale campaniei către Comisia Electorală Federală, Harris a declarat că a strâns 190 de milioane de dolari în luna august, iar Trump a raportat că a primit 45 de milioane de dolari.

Editor : A.P.

Acțiune.
Exit mobile version