Thursday, September 28, 2023
Home Tehnologie Campionii dronelor. Universitatea din Zurich a creat drona Swift care a fost antrenată prin inteligența artificială

Campionii dronelor. Universitatea din Zurich a creat drona Swift care a fost antrenată prin inteligența artificială

by admin
  • O dronă creată de Universitatea din Zurich a învins piloții umani la cursele de drone.
  • Drona autonomă, Swift, a fost antrenată cu ajutorul inteligenței artificiale.
  • Drona are o rețea neuronală și un computer la bord, o cameră și un senzor de proximitate.

Campionii umani la cursele cu drone deja nu mai fac față amenințării reprezentate de inteligența artificială, iar dronele Swift care au fost puse la test și au reușit să câștige 15 dintre cursele propuse, scrie The Guardian.

O dronă autonomă construită de Universitatea din Zurich a reușit să învingă toți campionii umani pe care i-a avut în față, iar dacă oamenii au avut la dispoziție o săptămână să se antreneze pe circuitul ales pentru cursă, pentru drona numită Swift a fost necesară doar o oră.

La ce teste a fost supusă drona Swift

Swift a câștigat 15 din 25 de curse împotriva campionilor mondiali și a înregistrat cel mai rapid tur pe un traseu unde dronele ating viteze de 80 km/h și suportă accelerații de până la 5g, suficient pentru a surprinde publicul.

„Rezultatul nostru marchează momentul când prima dată un robot propulsat de inteligența artificială a învins un campion uman într-un sport fizic real conceput pentru și de către oameni”, a declarat Elia Kaufmann, un cercetător care a contribuit la dezvoltarea Swift.

Citește și:

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro