Thursday, September 28, 2023
Home România Când intră a șasea tranșă de bani pe cardurile sociale. Anunțul momentului pentru toți românii cu vouchere

Când intră a șasea tranșă de bani pe cardurile sociale. Anunțul momentului pentru toți românii cu vouchere

by admin

Românii care beneficiază de vouchere sociale primesc anul acesta șase tranșe a câte 250 de lei din partea statului român. Potrivit programului inițiat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, aproximativ 2,4 milioane de români beneficiază de acești bani. Când intră a șasea tranșă de bani pe cardurile sociale și ce categorii de persoane au dreptul la aceste ajutoare.

Anunț important pentru români: când intră a șasea tranșă de bani pe cardurile sociale

Persoanele care beneficiază de vouchere sociale pentru alimente și mese calde tocmai au primit cea de-a patra tranșă de bani. Prin programul inițiat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, aproximativ 2,4 milioane de români primesc anul acesta câte 250 de lei pe cardurile sociale, în șase tranșe.

Citește și: Românii care nu mai primesc pe card cei 250 de lei din iunie 2023. De ce li se taie voucherele de alimente

Banii sunt virați din două în două luni, până la finalul anului. Prima tranșă de bani din 2023 a fost virată pe carduri în luna februarie. A doua tranșă a intrat în aprilie, cu câteva zile mai devreme decât de obicei, având în vedere că a fost Paștele. A treia și a patra tranșă au fost virate în lunile iunie și august. A cincea tranșă de bani va intra pe cardurile sociale în luna octombrie, în jurul datei de 15, urmând ca cea de-a șasea să fie virată în luna decembrie, înainte de Crăciun.

Citește și: Se dau bani pentru angajații de la privat. Vouchere de 1450 de lei pe an

A șasea și ultima tranșă de ajutor din programul ”Sprijin pentru România” va ajunge pe cardurile românilor, așadar, la sfârșitul anului. În luna decembrie, în jurul datei de 15, beneficiarii vor primi pe carduri sumele de 250 de lei, pe care le vor putea folosi pentru a face cumpărături pentru Crăciun și Revelion. Banii intră pe card în jurul acestei date calendaristice, odată cu celelalte drepturi sociale pe care le primesc românii, cum ar fi pensiile și alocațiile.

Când intră a patra tranșă de bani pe cardurile sociale 2023

Cine beneficiază de aceste ajutoare

Sumele pe care Guvernul le oferă prin programul ”Sprijin pentru România” ajung la 2,4 milioane de români aflați în situații de vulnerabilitate. Cei 250 lei care intră pe cardurile sociale din două în două luni pot fi folosiți pentru a cumpăra alimente și mâncare caldă. Potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), cei mai mulți beneficiari ai programului sunt în Capitală (122.000) și în județele: Suceava (90.879), Iaşi (90.196), Dolj (89.801) şi Bacău (82.410).

Citește și: Românii care pot primi vouchere pentru renovarea locuinței și schimbarea electrocasnicelor. Câți bani se dau și ce condiții trebuie îndeplinite

Ce categorii de români beneficiază de ajutoare:

  • pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranşele din anul 2023.
  • persoanele – copii şi adulţi – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranşele din anul 2023.
  • familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranşele din anul 2023.
  • familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranşele din anul 2023.
  • familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social; persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro