vineri, septembrie 20

Peste 190.000 de lei au fost cheltuiți în ultimele șapte zile de către principalii cinci candidați la alegerile prezidențiale pentru reclamele de pe rețelele de socializare, potrivit datelor furnizate de Meta. George Simion, liderul AUR, conduce acest top, cu 46.000 de lei cheltuiți pe reclame în acest interval de timp. 

Candidatul independent Mircea Geoană, care și-a anunțat oficial intrarea în cursa pentru președinția țării în urmă cu o săptămână, a cheltuit 25.523 de lei pentru 17 reclame în acest interval.

Cei mai mulți bani au fost investiți în clipul prin care Geoană și-a anunțat candidatura și care a ajuns la 8.2 milioane de vizualizări, doar pe Facebook. 

CITEȘTE ȘI: Ce au răspuns susținătorii lui Mircea Geoană, întrebați despre modul în care acesta primește bani pentru campania electorală

George Simion, liderul AUR, conduce acest top, cu 46.268 de lei cheltuiți în ultimele 7 zile pentru 63 de reclame. Potrivit datelor Meta, fondurile provin de la partid. Printre postările sponsorizate de pe pagina lui George Simion, se regăsesc clipuri postate în urma vizitelor în diverse orașe, precum Osica sau Baia de Fier. 

„Cu cine mă întâlnesc joi, la 10, în Mizil?”, se arată într-o postare sponsorizată cu aproximativ 800 de lei și care a strâns aproape 60.000 de interacțiuni pe platformele Meta. 

Marcel Ciolacu a avut în acest interval 35 de reclame, plătite cu 45.317 de lei de către Partidul Social Democrat. Cei mai mulți bani au fost cheltuiți pentru postări legate de inundațiile din Galați. 

USR a cheltuit 37.769 de lei pentru a promova postările de pe pagina Elenei Lasconi. Cei mai mulți bani au fost cheltuiți pentru un clip video în care Elena Lasconi atacă conducerea PNL și care a strâns peste 20.000 de like-uri pe Facebook.

Pe pagina lui Nicolae Ciucă au fost 41 de reclame în ultimele 7 zile care au costat 28.856 de lei și care au fost plătite din fondurile Partidului Național Liberal. Cei mai mulți bani au fost alocați unei postări legate de cartea „Un ostaș în slujba țării”. Alți 7.000 de lei au mai fost plătiți de PNL pentru reclamele paginii care promovează cartea „În slujba țării” și implicit și pe Nicolae Ciucă. 

În total, cei cinci candidați principali la alegerile prezidențiale au cheltuit 190.733 de lei pe reclame în doar șapte zile. Menționăm că e vorba de fonduri alocate pentru reclamele din platforma Meta, ce pot fi văzute pe Facebook sau Instagram.

Oficial, campania electorală pentru alegerile prezidențiale din acest an începe pe 25 octombrie. Alegerile vor avea loc pe 25 noiembrie, primul tur, și pe 8 decembrie, al doilea tur.

Notă: Analiza a fost realizată pentru perioada 12-19 septembrie, ținând cont de data la care a intrat Mircea Geoană oficial în cursa pentru alegerile prezidențiale. 

Acțiune.
Exit mobile version