Saturday, April 1, 2023
Home Tehnologie Capitalizările Apple și Amazon au scăzut cu câte 830 de…

Capitalizările Apple și Amazon au scăzut cu câte 830 de…

by admin

Capitalizările Apple și Amazon au scăzut cu câte 830 de miliarde de dolari în 2022, sumă de 8 ori mai mare decât capitalizarea Intel, de 10 ori mai mare decât cea a PayPal, de 18 ori mai mare decât capitalizarea Snowflakes și de 49 de ori mai mare ca cea a Rivians, transmite Reuters.

Uneori este nevoie de puțină perspectivă pentru a determina cu adevărat amploarea unei statistici specifice. Acesta este cazul pierderilor gigantice înregistrate de Apple și Amazon anul trecut, scrie News.ro

CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Pilonul II de pensii a încheiat 2022 pe minus în privința randamentului, pentru prima dată de la debutul sistemului

Cele două companii au înregistrat cele mai mari pierderi de capitalizare de piață în 2022. Capitalizarea Apple a pierdut 846,34 miliarde dolari, iar cea a Amazon scăzut cu 834,06 miliarde dolari.

Capitalizarea pieței măsoară valoarea combinată a tuturor acțiunilor unei companii.

Valoarea pierdută de fiecare dintre cele două companii depășește valoarea totală a altor acțiuni de tehnologie.

Bespoke Investment Group a numit cifrele ”uimitoare”, într-un tweet.

Acțiunile Amazon au scăzut pe măsură ce câștigurile companiei s-au diminuat, iar previziunile pentru trimestrul al patrulea au fost descurajatoare.

Performanța companiei a fost în concordanță cu sectorul tehnologic în general, care a fost afectat de creșterea ratelor dobânzilor, încetinirea publicității pe internet și alți factori.

În ciuda faptului că a fost unul dintre puținele nume mari din tehnologie care a evitat o scădere a veniturilor, acțiunile Apple au avut probleme din cauza întrebărilor legate de popularitatea noilor sale produse și a dificultăților cu livrările de iPhone 14 în timpul sezonului de sărbători, din cauza restricțiilor pentru Covid-19 în principala sa fabrică din China.

De asemenea, Apple a încetinit ritmul angajărilor împreună cu alte companii din sector, din cauza creșterii îngrijorărilor cu privire la o potențială recesiune, care ar putea dilua cererea.

Capitalizarea Apple a scăzut marți la sub 2.000 de miliarde de dolari, pentru prima oară din luna mai 2022.

Comparativ cu capitalizarea Meta Platforms, de 315,56 de miliarde de dolari la sfârșitul anului trecut, valoarea de piață a Amazon era de peste două ori mai mare, de 856,94 miliarde de dolari.

Pe 30 decembrie, Apple avea o capitalizare de câteva ori mai mare, de 2.067 miliarde de dolari.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro