Tuesday, November 28, 2023
Home Afacere Cash vs Card! Afacerile locale încep să promoveze plata cu „bani gheață”

Cash vs Card! Afacerile locale încep să promoveze plata cu „bani gheață”

by admin

Plata cu cardul a devenit în ultimii ani preferată de mulți români datorită comodității, în special de când s-au introdus cardurile contactless sau plata cu telefonul.

Cu toate acestea, recent, pe rețelele de socializare s-a viralizat o postare prin care românii erau îndemnați să revină la plata cu „bani gheață” pe motiv că așa nu își vor pierde din valoare, pe când la fiecare tranzacție cu cardul, băncile își trag propriul comision, indiferent de la care parte.

Totodată, discuțiile despre plafonarea plăților cash au stârnit și mai multe controverse și reacții negative din partea publicului, forțând Guvernul să reconsidere măsura.

Afacerile locale vor cash

Un agent economic din Câmpia Turzii a „început să ia măsuri” împotriva acestora schimbări și vrea să recompenseze clienții care plătesc cu „bani gheață”.

„Începând de mâine,07.11.2023 ,la Magazinul nostru de Reparatii și Vânzări telefoane mobile , ExpertServiceGSM , din orașul Campia-Turzii  , celor care vor plăti numerar se va acorda un discount de 10% pt orice produs cumpărat! Vom încerca să renunțăm la orice plata cu cardul ! Decât sa dam 1% la bănci prin plata cu cardul ,mai bine ajutam oamenii cu un discount”, transmite o afacere locală din Câmpia Turzii.

Astfel de acțiuni nu sunt deloc legale și intră la discriminare, iar agenții economici care plănuiesc să acționeze la fel sunt predispuși la sancțiuni.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro