joi, octombrie 3

O veste bună pentru țara noastră, în plin an electoral. România are acum în construcție 1.280 de kilometri de autostradă și drum expres, proiecte începute acum câțiva ani. Sunt mai mulți kilometri decât au fost construiți în ultimii 50 de ani.

Potrivit Economica.net, în prezent, sunt în execuție 530 de km de autostradă și drum expres. Sunt șantiere deschise pe autostrada A1, dar și în apropiere de București, pe Autostrada A0 care înconjoară vechea Șosea de Centură.

Se lucrează și pe A7 între Ploiești și Pașcani. Alți aproape 240 km de șosea de mare viteză sunt în faza de proiectare, așadar nu s-a întors nici măcar o lopată de pâmânt. Urmează să înceapă lucrările.

Se vor deschide șantiere pe autostrada A13 între Sibiu și Făgăraș, de exemplu. La aceste proiecte, se adăugă alți 505 km de drumuri rapide care sunt în faza de licitație. Vorbim aici de drumul expres Arad-Oradea sau drumul de mare viteză Craiova-Târgu Jiu.

Economica.net scrie că proiectele în derulare presupun investiții de peste 113 miliarde de lei.

Pentru prima dată numărul kilometrilor de șosea de mare viteză aflați în licitație, proiectare sau execuție l-a depășit pe cel al kilometrilor dați în trafic în circa 50 de ani în România. Mai exact, proiectele însumează 1.280 de kilometri, iar din 1972 încoace au fost dați în trafic 1.115 kilometri de autostradă și drum expres.

Editor : A.P.

Acțiune.
Exit mobile version