Thursday, September 28, 2023
Home Tehnologie CCIA Timis organizeaza sesiuni gratuite de evaluare a competentelor digitale

CCIA Timis organizeaza sesiuni gratuite de evaluare a competentelor digitale

by admin

TIMISOARA. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în calitate de beneficiar al Proiectului “Digitalizăm Vestul”, cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, anunță începerea sesiunilor de evaluare a competențelor profesionale în domeniul alfabetizării digitale și tehnologiei informației și comunicațiilor, obținute pe alte căi decât cele formale, respectiv non-formale și/sau informale.

Prima sesiune este dedicată competențelor profesionale specifice calificării de OPERATOR INTRODUCERE, VALIDARE ȘI PRELUCRARE DATE, respectiv: Competenţe informatice; Gestionarea suporturilor/ dispozitivelor de stocare a datelor și documentelor; Organizarea activităţii proprii; Utilizarea echipamentelor periferice; Asigurarea securităţii datelor și documentelor; Introducerea și prelucrarea datelor; Transpunerea datelor pe suport; Aplicarea prevederilor legale SSM şi în domeniul situaţiilor de urgenţă; Aplicarea normelor de protecţie a mediului; Aplicarea procedurilor de calitate; Comunicare în limba oficială; Comunicarea în limbi străine; Competenţe de bază în matematică, ştiinţă şi tehnologie; Competenţe sociale şi civice.

Programul de evaluare a competențelor profesionale se adresează angajaților din IMM-urile din Regiunea Vest care activează în domeniile cu potențial economic competitiv conform SNC și SNCDI, și care îndeplinesc condițiile de eligibilitate impuse de proiect: angajat cu contract individual de muncă (normă întreagă sau timp parțial), studii minime liceale cu diplomă de bacalaureat, să cunoască meseria în care dorește să se certifice.

Procesul de avaluare pentru calificarea menționată durează între 3 și 5 zile și este asistată de experți CCIAT.

La finalizarea procesului de evaluare, angajatul obține un certificat care atestă cunoștințele profesionale, recunoscut de Ministerul Muncii și Protecției Sociale prin Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională din Județul Timiș.

Activitatea se înscrie în obiectivul proiectului de sprijinire a angajaților din Regiunea Vest prin furnizarea de programe de formare profesională, programe de evaluare și certificare a competențelor profesionale și programe de învățare la locul de muncă în domeniul alfabetizării digitale și TIC.

Informații detaliate despre proiect sunt disponibile pe site-ul CCIAT, secțiunea destinată proiectului: https://cciat.ro/cciat_DIGITALIZAM_VESTUL__Cod_SMIS_143187 și pe pagina de FACEBOOK.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro