Wednesday, March 22, 2023
Home Știință Ce se întâmplă în creierul tău cu 30 de secunde înainte să mori. S-a aflat în premieră, ce s-a înregistrat

Ce se întâmplă în creierul tău cu 30 de secunde înainte să mori. S-a aflat în premieră, ce s-a înregistrat

by admin

Oamenii de știință au aflat ce se întâmplă în creierul omului atunci când moare. Cercetătorii au înregistrat totul la o persoană care a decedat în timp ce i se înregistra activitatea cerebrală. Ce au înregistrat parcă este rupt dintr-un scenariu de film.

Cercetătorii au aflat ce se întâmplă atunci când murim. Creierul ne arată momentele importante din viață

Probabil că nu există om care să nu se fi întrebat ce se întâmplă atunci când mori.

Această întrebare îi chinuie și pe oamenii de știință care nu stau cu mâinile în sân și încearcă să înțeleagă ce se întâmplă cu adevărat.

Oamenii de știință au înregistrat creierul unei persoane care a murit

Astfel, de curând, cercetătorii au reușit să înregistreze un creier uman în timp ce omul și-a dat sufletul. Oamenii de știință au reușit să monitorizeze activitatea creierului pentru prima dată în timp ce el se afla în procesul morții.

Modelele electrice observate au demonstrat că undele cerebrale care stimulau creierul au fost legate de procesul de vizualizare a amintirilor. Astfel, putem concluziona că omul retrăiește momentele petrecute în viață, în timp ce se îndreaptă către moarte.

Cum s-a făcut descoperirea

Descoperirea a fost întâmplătoare, intenția inițială fiind de a se monitoriza activitățile cerebrale ale persoanelor care sufereau de epilepsie.

În timpul unui astfel de examen, un pacient de 87 de ani care era monitorizat a ajuns să decedeze și astfel cercetătorii au văzut ce se întâmplă atunci când murim.

Creierul a mai funcționat încă 15 minute după ce pacientului i s-a oprit inima

După decesul omului, monitoarele nu au indicat oprirea activității cerebrale. Astfel, monitoarele au înregistrat activitate cerebrală timp de 15 minute după declararea decesului.

Acum, oamenii de știință vor acorda prioritate ultimelor 30 de secunde de înregistrare, evaluând ambele părți ale creierului.

Când apar în creier Oscilațiile Gamma

După ce inima pacientului s-a oprit, s-au observat așa-numitele „oscilații gamma” care sunt strict legate de vise, recuperarea memoriei și în același timp de meditație.

Tocmai din acest motiv oamenii de știință au ajuns la concluzia că, deși se află în faza finală, creierul depune un ultim efort pentru a-i aminti persoanei respective momentele din viața sa.

Ce spun oamenii care „s-au întors din morți”

Nu în ultimul rând, revederea vieții au povestit-o și cei care s-au întors din morți, adică au fost în moarte clinică pentru mai multe minute.

Cei care s-au întors au povestit că atunci când au murit și-au revăzut în fața ochilor, ca pe un film, întreaga lor viață, tot ce au făcut până atunci, cu bune și cu rele.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro