Saturday, April 1, 2023
Home Internațional Cea mai nouă aplicație de inteligență artificială care ușurează viața oamenilor. Răspunde la întrebări, scrie și dă sfaturi

Cea mai nouă aplicație de inteligență artificială care ușurează viața oamenilor. Răspunde la întrebări, scrie și dă sfaturi

by admin

Cea mai nouă aplicație de inteligență artificială a adunat peste un milion de utilizatori în mai puțin de o lună de la lansare.  

Aceasta poate să răspundă la o mulțime de întrebări, poate să scrie povești, compuneri și poezii.

Unii profită deja de performanțele aplicației și o folosesc pe post de asistent la birou.

ChatGPT este produsul unui laborator de cercetare și dezvoltare. A fost antrenat „citind” toate informațiile care sunt disponibile până în 2021, echivalentul a 12 miliarde de pagini A4.

Poate să răspundă la întrebări din istorie, politică, știință, medicină, programare, muzică, filme sau cărți. Poate să scrie povești, poezii, scenarii de film sau linii de cod pentru aplicații și poate să dea și sfaturi.

Cum funcționează

Marian Andrei: „Funcționează așa: Îi scriu ce am nevoie. În cazul meu, sugestii pentru cină pentru următoarele trei zile. Îl rog pe ChatGPT să-mi facă și o listă de cumpărături pentru rețete, ca să nu mă stresez. De-aici poate să răspundă într-o mulțime de alte feluri. Noi i-am cerut și o rețetă cu sarmale exotice. Ne-a propus sarmale de porc în foi de varză cu mango”.

Tudor Iliescu, antreprenor, folosește deja ChatGPT de când a apărut. Îi cere, de pildă, să-i facă un rezumat al e-mailurilurilor pe care le primește și să-i genereze răspunsuri.

Tudor Iliescu, antreprenor: „Îmi economisește cel puțin o treime din timpul pe care-l petrec scriind. Înlocuiește o parte din munca noastră și ne eliberează timp. Nu cred că ne va înlocui. În general, dacă ne uităm la istorie, anumite tehnologii nu au înlocuit, ci le-au eliberat timp să facă altceva”.

ChatGPT poate fi folosit și pentru muncă mai grea. Știe să facă programare, ba chiar și design interior.

Viorel Spânu, programator: „Ceea ce cred că se va întâmpla e că ChatGPT ne va ușura viața foarte, foarte mult. Eu fac programare. Atunci când îl folosesc pe ChatGPT sunt de două ori mai productiv”.

Viorel folosește ChatGPT cu o altă aplicație de inteligență artificială, MindJourney, care poate genera imagini după ce-i dăm o descriere.

Î: Poate să ne ia inteligența artificială locul de muncă?

Viorel Spânu, programator: „M-am gândit mult la asta ca să fiu sincer. E o întrebare normală. Mi-a fost teamă pentru scurt timp. Va înlocui anumite meserii, cu siguranță, dar va crea exponențial alte meserii, alte domenii de aplicabilitate pe IT și ne vom duce acolo”.

Aplicația este gratuită

Momentan ChatGPT încă poate fi folosit gratis, dar nu pentru mult timp.

Microsoft și-a arătat interesul să cumpere cu 10 miliarde de dolari o parte din compania OpenAI, cea care a făcut aplicația.

 

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro