Tuesday, November 28, 2023
Home Internațional Cea mai nouă insulă din lume a apărut în arhipelagul japonez. Primele imagini filmate la fața locului

Cea mai nouă insulă din lume a apărut în arhipelagul japonez. Primele imagini filmate la fața locului

by admin

Data publicării:

Cea mai nouă insulă din lume a apărut din mare în largul coastei insulei japoneze Iwo Jima din Oceanul Pacific. FOTO: Japan Maritime Self-Defense Force

Cea mai nouă insulă din lume a apărut din mare în largul coastei insulei japoneze Iwo Jima din Oceanul Pacific.

Agenția de Meteorologie a Japoniei (JMA) a declarat pentru CNN că insula care nu a primit încă un nume a fost formată de o erupție vulcanică submarină.

Ridicarea sa din ocean a fost documentată în imaginile făcute de Forța de Autoapărare Maritimă a țării pe 1 noiembrie.

Fotografiile arată o mică erupție vulcanică în urma căruia un nor întunecat de cenușă se ridică deasupra insulei, care acum face parte din arhipelagul Ogasawara.


JMA înregistrează activitatea vulcanică în zonă încă de anul trecut, dar Institutul de Cercetare a Cutremurelor de la Universitatea din Tokyo a confirmat că erupția de formare a insulei a avut loc pe 30 octombrie.

Setsuya Nakada, profesor de vulcanologie la Universitatea din Tokyo, a declarat săptămâna aceasta pentru Japan Times că magma s-a format sub apă de ceva timp înainte de a ieși la suprafață.

Insula se află la aproximativ 1.200 de kilometri sud de Japonia continentală și la un kilometru de Iwo Jima, insula care a fost scena unora dintre cele mai aprige bătălii din cel de-al Doilea Război Mondial în Pacific. Pușcașii marini americani au luptat acolo cu zeci de mii de japonezi. În bătălie au murit peste 7.000 de americani și 22.000 de soldați japonezi.

 

Editor :
G.M.Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro