Wednesday, March 22, 2023
Home Știință „Ceasul Apocalipsei” a fost setat la doar 90 de secunde până la miezul nopţii. Record istoric – Capital

„Ceasul Apocalipsei” a fost setat la doar 90 de secunde până la miezul nopţii. Record istoric – Capital

by admin

La 24 ianuarie, Bulletin of Atomic Scientists a anunțat că Ceasul Apocalipsei este acum setat la 90 de secunde până la miezul nopții, cel mai apropiat moment la care a fost vreodată mutat. Acest semn arată cât de periculos de aproape cred oamenii de știință că suntem de a ne declanșa propria apocalipsă.

Record istoric pentru „Ceasul Apocalipsei”

Actualizarea a fost atribuită în mare parte invaziei rusești din Ucraina, despre care oamenii de știință au spus că va creea crize agravante, inclusiv amenințarea cu distrugerea nucleară. Noul timp bate recordul anterior stabilit în 2020, când ceasul a fost mutat la 100 de secunde până la miezul nopții în urma pandemiei.

Rachel Bronson, preşedintele şi directorul general al Bulletin of Atomic Scientist (Buletinul Oamenilor de Ştiinţă din domeniul nuclear), a declarat că decizia de a muta ceasul şi mai aproape de momentul final faţă de poziţia de anul trecut, când era la 100 de secunde până la miezul nopţii, s-a datorat „în mare parte, deşi nu exclusiv, pericolelor tot mai mari aduse de războiul din Ucraina”.

Deși este cu siguranță amenințător, Bulletin, o organizație non-profit dedicată sensibilizării cu privire la potențialele pericole scăpate de sub control ale progreselor tehnologice, descrie Ceasul Apocalipsei ca fiind o simplă metaforă pentru o catastrofă globală. Ei speră ca ceasul să servească drept un apel la acțiune pentru public, liderii globali și comunitatea științifică pentru a domoli instrumentele și sistemele care pot distruge potențial umanitatea.

Care este scopul „Ceasului Apocalipsei”?

Ceasul a fost creat inițial în 1947 de către un grup, denumit Chicago Atomic Scientists, care a fost fondat de cercetători ce au lucrat la Proiectul Manhattan pentru dezvoltarea bombei atomice.

La scurt timp după bombardamentele de la Hiroshima și Nagasaki, grupul a început să publice Buletinul ca buletin informativ. Pe coperta acestuia era reprezentat Ceasul Apocalipsei pentru a reflecta cât de aproape de distrugere se simțea omenirea.

În timpul Războiului Rece, care a oferit fundalul pentru stabilirea acestui ceas metaforic, Doomsday Clock ajunsese la două minute de miezul nopţii, în timpul testelor cu bombe cu hidrogen efectuate de SUA şi Uniunea Sovietică în 1953.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro