Saturday, April 1, 2023
Home Tehnologie Cercetătorii spun că oamenii pot fi folosiți ca antene pentru propagarea conectivității 6G; Iată ce presupune tehnologia

Cercetătorii spun că oamenii pot fi folosiți ca antene pentru propagarea conectivității 6G; Iată ce presupune tehnologia

by admin

Infrastructura 5G este încă în dezvoltare în multe regiuni de pe glob, dar se pare că se află în pregătire și tehnologia 6G. Un studiu destul de bizar al cercetătorilor de la Universitatea Amherst din Massachusetts, Statele Unite, susține că pentru propagarea semnalului 6G ar putea fi folosiți oameni ca parte a sistemului de antene. Tehnologia s-ar baza pe Visible Light Communication (VLC), iar „sistemul de antene” menționat ar oferi cea mai eficientă modalitate de a colecta energie reziduală. Detalii avem mai jos.

Oamenii de șțiință din cadrul Universității au început să investigheze comunicațiile prin lumină vizibilă (Visibile Light Communication / VLC). Practic, vorbim despre o versiune wireless a fibrei optice, care folosește fulgere de lumină pentru a transmite informații.

Pentru comparație, rețelele 5G funcționează în frecvențe situate între 30 și 300 Gigahertzi și sunt de 10, până la 100 de ori mai mari decât rețeaua 4G. Inevitabil, se crede însă că tehnologia 5G va fi înlocuită în viitor de așa-zisa tehnologie 6G, deși nu e încă clar ce presupune acest lucru.

Conform studiului publicat de experții de la Universitatea Amherst Massachusetts, chiar noi, oamenii, am putea juca un rol important în „infrastructură”, prin eficientizarea VLC, prin utilizarea corpului ca purtător pentru cuprul spiralat care poate capta energie reziduală. Jie Xiong, profesor de științe informaționale și informatice în cadrul universității, este autorul principal al studiului, iar acesta a declarat:

„VLC este un fenomen destul de simplu și interesant. În loc să folosească semnale radio pentru a trimite informații fără fir, folosește lumina de la LED-uri care se pot aprinde și stinge, de până la un milion de ori pe secundă”.

Aceste becuri pot transmite date, iar orice dispozitiv ce integrează camere foto (smartphone, tabletă, laptop), ar putea fi receptor, conform profesorului. Dezavantajul în cazul acestei tehnologii este „scurgerea” mare de energie în cazul emiterii undelor radio pe canal lateral. Cercetătorii spun că ar putea colecta această energie de radiofrecvență (RF), iar ea ar putea fi folosită în alimentarea dispozitivelor electronice mici

Probabil vă întrebați și ce trebuie să poarte oamenii pentru ca această tehnologie să functioneze. Ei bine, se pare că cercetătorii au experimentat cu fire, bobine și alte structuri. Corpurile umane pot însă să amplifice capacitatea acestora de a colecta energie reziduală (RF). Astfel, oamenii de știință au dezvoltat o brățară care poate fi purtată pe antrebraț pentru a recolta energia pierdută.

Conform cercetătorilor, designul ar putea fi adaptat, iar gadget-ul să devină un colier sau chiar un inel, în funcție de preferințe.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro