Sunday, October 1, 2023
Home Afacere China a respins acuzaţiile „nejustificate” ale SUA la Summitul Asia de Est

China a respins acuzaţiile „nejustificate” ale SUA la Summitul Asia de Est

by admin

Reprezentantul american a adus acuzații nerezonabile Chinei, la Summitul Asia de Est, cu privire la chestiunile legate de Taiwan și Marea Chinei de Sud. În replică, Ministerul Afacerilor Externe din China a declarat că reprezentantul american ignoră faptele și face acuzații nefondate împotriva Chinei. China se opune și respinge ferm, făcând demersuri serioase pe lângă partea americană.

Problema Taiwanului este o afacere internă a Chinei și aceasta nu permite intervenții din afară. China solicită SUA să respecte cu strictețe principiul unei singure Chine și prevederile celor trei comunicate comune semnate între cele două țări, să înceteze intervenția în afacerile sale interne, profitând de problema Taiwan și să mențină, prin acțiuni concrete, pacea și stabilitatea în Strâmtoarea Taiwan.

China se opune acțiunilor țărilor din afara regiunii care provoacă probleme și confruntări și subminează pacea și stabilitatea regională în Marea Chinei de Sud. China și țările ASEAN promovează consultările privind „Codul de conduită pentru Marea Chinei de Sud”.

SUA au deviat intenționat de la tema Summitului Asia de Est, expunându-și complet adevărata față, aceea de scandalagiu și distrugător al cooperării și stabilității în Asia de Est.

Articol realizat de Radio China Internațional și CCTV

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro