Sunday, October 1, 2023
Home Afacere China – Fostul ministru de externe Qin Gang a fost demis din cauza…

China – Fostul ministru de externe Qin Gang a fost demis din cauza…

by admin

Fostul ministru de externe al Chinei Qin Gang, care a fost demis din funcție în iulie, a avut o relație extraconjugală în timp ce era ambasador în Statele Unite, a relatat marți Wall Street Journal (WSJ), citând persoane familiare cu chestiunea, potrivit Reuters.

Conform cotidianului american, Qin cooperează cu ancheta, care se concentrează acum asupra faptului dacă această afacere sau comportamentul lui Qin au compromis securitatea națională a Chinei, scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI Un cunoscut bancher german, judecat pentru o fraudă fiscală uriașă

Înalți oficiali chinezi au fost informați că o investigație internă a Partidului Comunist a descoperit că Qin a fost implicat în afacere pe tot parcursul mandatului său ca ambasador al Chinei în Statele Unite. Două surse au declarat pentru ziarul american că aventura a dus la nașterea unui copil în SUA.

În cadrul unui briefing de presă regulat marți, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe chinez, Mao Ning, a fost întrebată despre acest articol și a răspuns: “În legătură cu numirea și revocarea ministrului chinez de externe, partea chineză a făcut publice informații înainte și eu nu sunt la curent cu celelalte informații pe care le-ați menționat”.

Qin a fost înlocuit de diplomatul veteran Wang Yi în iulie ca ministru de externe, după o absență misterioasă de o lună de la îndatoriri, la abia jumătate de an în post.

El a fost cel mai înalt reprezentant al Chinei la Washington din iulie 2021 până în ianuarie în acest an.

Maratonul Back to School la Profit News TV – Andreia Bodea, director Colegiul I.L.Caragiale: O sa ajugem să ne furăm profesorii între noi! Noua lege a educației nu rezolvă nici criza de personal, nici alte probleme CITEȘTE ȘI Maratonul Back to School la Profit News TV – Andreia Bodea, director Colegiul I.L.Caragiale: O sa ajugem să ne furăm profesorii între noi! Noua lege a educației nu rezolvă nici criza de personal, nici alte probleme

Numit în funcție la sfârșitul lunii decembrie 2022, Qin Gang nu mai apăruse în public de peste o lună și a fost eliberat oficial din post în iulie de către parlament după doar ceva mai mult de 200 de zile de mandat, amintește France Presse.

Decizia a survenit la capătul mai multor săptămâni de incertitudini și zvonuri privind soarta acestui fost ambasador al Chinei în SUA (2021-2022), în vârstă de 57 de ani, și despre care se cunoștea că este un apropiat al președintelui Xi Jinping.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro