miercuri, octombrie 23

Preşedinta Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, îi propune candidatului republican la Casa Albă, Donald Trump să vină la sediul BCE de la Frankfurt pentru a vedea cât de grea este munca unui guvernator de bancă centrală, în urma criticilor acestuia la adresa preşedintelui Rezervei Federale americane, Jerome Powell, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Lagarde a subliniat eforturile constante ale echipei sale, formată din economiști, juriști și informaticieni, care lucrează intens pentru a susține deciziile de politică monetară. Reacția sa vine după ce Trump a declarat recent că funcția de preşedinte al Fed este „cea mai bună slujbă din cadrul sectorului guvernamental. Vii la birou odată pe lună, arunci o monedă în aer şi toată lumea vorbeşte despre tine ca despre un zeu”, declarând că acest rol nu presupune prea mult efort.

În acest context, Lagarde a reafirmat importanța muncii depuse la BCE pentru apărarea euro, comparând-o cu responsabilitățile pe care le are Powell în protejarea dolarului. Aceasta și-a exprimat încrederea în privința faptului că Powell împărtășește o viziune similară asupra provocărilor din domeniul monetar.

„Ar trebui să vină în vizită pe la noi. Am mii de oameni care muncesc din greu, economişti, jurişti, informaticieni, şi pot să vă asigur că muncesc din greu în fiecare zi, nu doar odată pe lună”, a spus Christine Lagarde.

Trump este un critic deschis al lui Jerome Powell pentru alegerile sale în materie de politică monetară, chiar dacă Trump este cel care l-a numit pe Jerome Powell în postul de preşedinte al Fed.

Lagarde a mai spus că angajaţii BCE fac o treabă excelentă în susţinerea celor care iau decizii de politică monetară.

„Apărăm şi ne batem pentru moneda euro la fel cum Fed apără dolarul şi sunt sigur că Jerome Powell are o viziune similară cu privire la munca sa”, a mai spus Christine Lagarde.

Editor : Ș.A.

Acțiune.
Exit mobile version