Wednesday, November 30, 2022
Home Afacere Cine a organizat, de fapt, protestul de pe 2 octombrie. „Eu sunt organizatorul protestului, partidul s-a alăturat după” – Evenimentul Zilei

Cine a organizat, de fapt, protestul de pe 2 octombrie. „Eu sunt organizatorul protestului, partidul s-a alăturat după” – Evenimentul Zilei

by admin

Bucureștiul este plin de afișe care anunță organizarea protestului. Pe unele sunt menționate doar coordonatele adunării, iar pe altele sunt enumerate și motivele pentru care oamenii sunt invitați să iasă în stradă. Cu toate acestea, lucrul care nu este clar în cazul amândurora este că nu conțin niciun organizator.

George Simion, liderul AUR, a promovat intens protestul programat doi octombrie, atât în mediul online, cât și la posturile de televiziune unde a fost invitat sau pe site-ul oficial al partidului. „Frig și întuneric sau alegeri anticipate. Facturi mai mari decât salariile! Prețuri record la carburanți și alimente! Avem două opțiuni: frig întuneric și foame sau alegeri anticipate! În 2 octombrie cerem guvernului să plece”, este mesajul scris pe pliantele împărțite masiv de membrii AUR în ultimele săptămâni.

Liderul AUR chiar a făcut un apel public către susținătorii săi să îl ajute să le împartă. Simion a indicat și adresa de la care pot fi ridicate. Acesta susține că protestul este pregătit de o lună.

Cine a organizat protestul din 2 octombrie

Simion prezintă protestul ca fiind un eveniment de amploare. De asemenea, politicianul se așteaptă să fie prezenți zeci de mii de oameni. Totuși, lucrurile stau diferit. Primăria Capitalei a explicat că o persoană fizică a solicitat aprobare pentru protest, pentru 5.000 de participanți. Persoana în cauză chiar a obținut permisiunea. Este vorba despre Mihai Florin Jereb, consilier parlamentar AUR.

 Jereb a confirmat informațiile și susține că nu este pentru prima dată când face acest demers. El a fost organizatorul protestelor față de măsurile impuse de pandemia de COVID-19. Mai mult, politicianul susține că inițiativa manifestației îi aparține în totalitate și că partidul AUR s-a alăturat ulterior demersului. Așadar, din acest motiv pe afișe nu este menționat partidul.

„Eu sunt organizatorul protestului, partidul s-a alăturat după. Eu sunt și organizatorul protestului din 2 octombrie 2021. De aceea nu apare AUR pe pliante. E un protest împotriva clasei politice care ne conduce și care ne-a adus în starea asta. După covid, antreprenorii din HoReCa și-au schimbat efectiv domeniul de activitate și acum din cauza facturilor la curent și gaze trebuie să își schimbe din nou domeniul de activitate. Că asta e problema principală”, a declarat Mihai Florin Jereb.

Cine își va asuma responsabilitatea pentru protest

Consilierul AUR a fost întrebat dacă își asumă orice posibile incidente pot apărea la astfel de manifestații. În acest context, Jereb a declarat că este în dialog permanent cu jandarmeria, dar și că are 100 de persoane care vor fi atenți la participanți. Totuși, politicianul a adăugat că nu va răspunde pentru oamenii care vin la protest și vor avea un comportament neadecvat.

„O să fiu atent și am 100 de prieteni care vor fi atenți la participanți. Dacă văd un om că vine cu alte intenții, îl voi scoate din mulțime și îl voi preda autorităților. Cei 100 de prieteni nu sunt membri ai partidului, eu vorbesc de ajutor în organizare. Am 100 de persoane care mă ajută pe mine pentru că în momentul în care faci un protest trebuie să te asiguri că nu vin grupuri într-o mulțime care să deturneze scopul pașnic al protestului. Dacă voiam să fac un protest care să nu fie pașnic, nu-l autorizam”, a mai spus Jereb pentru Ziare.com.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro