Thursday, September 28, 2023
Home Afacere Cine este Răzvan Raț din sezonul 4 „Imperiul Lei” și ce afaceri are. „E vorba de intuiție și de a vede oportunitatea” / Interviu exclusiv | Româneşti, Vedete

Cine este Răzvan Raț din sezonul 4 „Imperiul Lei” și ce afaceri are. „E vorba de intuiție și de a vede oportunitatea” / Interviu exclusiv | Româneşti, Vedete

by admin

Răzvan Raț (42 de ani) este unul dintre investitorii din emisiunea „Imperiul Leilor”, sezonul 4, care se lansează marți, 19 septembrie, de la ora 21:30, pe PRO TV. Într-un interviu pentru UNICA.ro, fostul jucător de fotbal devenit om de afaceri a spus care sunt cea mai profitabilă și cea mai dragă afacere a lui, dar și ce părere are despre afacerile cu familia ori prietenii.

După retragerea din fotbal, Răzvan Raț, fostul căpitan al echipei naționale a României, ne-a spus care crede el că sunt câteva dintre cele mai profitabile afaceri în 2023 și 2024, dar și ce a avut în vedere înainte să investească în proiectele antreprenorilor din sezonul 4 „Imperiul Leilor”.

Răzvan Raț: „În România există oportunități de a crea business-uri profitabile”

Cum ai ales afacerile în care ai investit în sezonul 4 al emisiunii „Imperiul Leilor”?

E vorba de intuiție și de a vede oportunitatea. Contează foarte mult cifrele, domeniul, partea de research, de trend. Sunt foarte multe lucruri la care te uiți când iei decizia de a investi. Nu sunt lucruri pe care le poți controla total. Din alt punct de vedere, investești în omul care vine în fața ta. Poți să simți că e omul potrivit, la locul potrivit, că are potențial și că este dedicat total.

Citește și: Dan Șucu de la „Imperiul Leilor” a spus care e cea mai profitabilă afacere în care merită investit în România: „Indubitabil!” / Exclusiv

În 2023 și 2024, în ce afaceri e profitabil să investim?

Tehnologia poate fi un domeniu profitabil, dar și riscant, în același timp. Cred că în România domeniul imobiliar va crește. După multe studii, metrul pătrat în România este destul de ieftin față de alte capitale ale Europei. Cred că turismul la noi este foarte slab dezvoltat. Cred că suferim mult din punctul de vedere al infrastructurii când vine vorba de turism. Există acest pericol să te raportezi la București. În același timp, cred că sunt locuri în România unde sunt oportunități în diferite domenii. N-aș putea da un singur domeniu. În România există oportunități de a crea business-uri profitabile.

Răzvan Raț a spus care este cea mai profitabilă afacere a lui și care îi este cea mai dragă

Răzvan Raț deține un hotel în orașul Slatina, județul Olt, numit Bowling Zytto. În reședința județului Olt, fostul fundaș mai are și o academie de fotbal, care îi poartă numele. Academia de Fotbal „Răzvan Raț” a încheiat, la începutul acestui an, un parteneriat cu Rapid, club la care Răzvan a jucat la începutul carierei, potrivit GSP.

Răzvan Raț mai deține câteva afaceri și în Ucraina, la Donețk, unde a jucat timp de 10 ani pentru echipa locală Șahtior. Acolo a cumpărat mai multe imobile, în valoare de 4 milioane de euro, despre care, după declanșarea războiului, spunea că nu știe dacă le va mai recupera vreodată.

Cea mai dragă afacere a lui Răzvan Raț nu este niciuna dintre cele deja menționate, ci un proiect social, despre care a vorbit cu bucurie la avanpremiera sezonului 4 „Imperiul Leilor”, în exclusivitate pentru UNICA.ro.

Citește și: Ce și-a cumpărat Daniel Mischie, investitor la „Imperiul Leilor”, cu primii bani câștigați ca responsabil toalete / Exclusiv

Care este cea mai profitabilă afacere a ta și care îți e cea mai dragă?

Cea mai dragă afacere este cea din tehnologie, care se numește dotLumen, este vorba despre un device pentru nevăzători. Mi se pare un proiect extrem, extrem de interesant, este și un proiect social, în același timp. Având în vedere că sunt extrem de puțini câini antrenați pentru nevăzători, iar bastonul este singurul accesoriu de mobilitate cu ajutorul căruia se deplasează, acest device este extrem, extrem de interesant și va ajuta extrem de mult. Cred că era și este nevoie de un astfel de device, având în vedere că tehnologia avansează foarte repede.

Cea mai profitabilă afacere a mea cred că este cea de real estate. Apoi o afacere profitabilă este partea de cryptomonede.

Răzvan Raț, despre afacerile în familie și cu prietenii: „De evitat”

Ce sfaturi ai pentru cineva care dorește să investească în cryptomonede?

Să fie foarte precaut! Piața de crypto este foarte volatilă, nesigură, nu este ceva în care să sfătuiești pe cineva să investească. Este o investiție destul de riscantă. Se spune că în crypto trebuie să investești cât îți poți permite să pierzi.

Citește și: Care a fost primul job al investitoarei Cristina Bâtlan de la „Imperiul Leilor”: „Părinții nu îmi dădeau voie să fac asta” / Exclusiv

Ce părere ai despre afacerile cu familia, prietenii sau partenerul de cuplu?

De evitat. (râde) Intervine tot timpul acea parte sentimentală pe care e greu să o treci. Sunt adeptul a nu face afaceri în familie. Sentimentele și legătura de sânge te pot face de multe ori să greșești. Cel mai bun prieten cu care sunt partener în destul de multe business-uri îmi este prieten de la 7-8 ani. Mi-am petrecut timpul cu el, cred, mai mult decât cu fratele meu și atunci suntem foarte apropiați și compatibili.

Opt investitori în sezonul 4 „Imperiul Leilor”

În sezonul 4 „Imperiul Leilor” revin: Dragoș Petrescu, cunoscut celor de acasă încă din primul sezon, fondatorul lanțului de restaurante City Grill; Dan Șucu, creatorul și proprietarul celui mai important brand românesc de mobilă și home deco, Mobexpert; Cristina Bâtlan, fondatoarea și proprietara brandului Musette, care se află în show încă de la sezonul 2, și dr. Wargha Enayati, fondatorul rețelei private Regina Maria și al Enayati Medical City, aflat în emisiune de anul trecut.

Alături de aceștia vor fi patru noi investitori: Daniel Mischie, CEO City Grill; Mircea Căpățînă, co-fondator & director de marketing SmartBill; Felix Pătrășcanu, proprietar Fan Courier, și Răzvan Raț, fost jucător de fotbal și investitor în domeniul tehnologiei și al afacerilor imobiliare.

Foto: Instagram; PRO TV

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro


PE ACELAȘI SUBIECT 


 Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro