Thursday, September 21, 2023
Home România Ciolacu anunță măsuri drastice pentru șoferii beți sau drogați: 10 ani fără permis și confiscarea mașinii

Ciolacu anunță măsuri drastice pentru șoferii beți sau drogați: 10 ani fără permis și confiscarea mașinii

by admin

Data actualizării:
Data publicării:

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat sâmbătă, după ședința de partid, că vor fi adoptate „măsuri drastice” pentru șoferii care se urcă la volan băuți sau drogați.

„Domnul Cazanciuc ne-a prezentat modificările legislative în ceea ce privește prevenirea și combaterea traficului de droguri și este o prioritate legislativă. Vom veni cu această propunere în primele două săptămâni ale acestei legislaturi a Parlamentului.

Vor fi măsuri și pentru cei care vor conduce sub influența alcoolului și a drogurilor, măsuri drastice și propuneri venite și de la colegi, ca timp de cel puțin 10 ani să nu mai ai dreptul de a deține un permis de conducere dacă ești depistat de poliție într-o astfel de situație”, a anunțat Ciolacu.

De asemenea, premierul a vorbit și despre confiscarea autovehiculului folosit în momentul infracțiunii.

La începutul acestei săptămâni, în contextul prezentării raportului privind accidentul de la 2 Mai produs de un tânăr drogat, ministrul de Interne Cătălin Predoiu a anunţat intenţia de mărire a termenelor pentru restituirea permisului de conducere dacă a fost anulat ca urmare a consumului de alcool sau droguri. ”Voi propune trei ani”, a spus el, scrie News.ro.

Predoiu a mai spus că va propune instituirea măsurii de confiscare obligatorie a mijloacelor de transport în care sunt depistate droguri sau al căror conducător auto a fost confirmat pozitiv cu droguri.

Ulterior, Marcel Ciolacu a afirmat că măsurile de combatere a consumului de droguri anunţate de ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Cătălin Predoiu, sunt un pas înainte pe un traseu corect, dar nu sunt suficiente, apreciind că este nevoie de un efort masiv de destructurare a reţelelor de trafic cu droguri.

Editor :
I.CDescarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro