duminică, septembrie 29

Uciderea de către Israel a unui comandant adjunct al Gărzilor revoluţionare iraniene la Beirut a fost o „crimă oribilă” care nu va rămâne fără răspuns, a declarat duminică ministrul iranian de Externe, Abbas Araqchi, relatează Reuters, preluat de Agerpres. Precizarea vine după ce ministrul a declarat că totul este posibil în Orientul Mijlociu, inclusiv un război, după uciderea liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah.

Generalul de brigadă Abbas Nilforoushan a fost ucis în loviturile israeliene asupra Beirutului de vineri, în care a murit şi şeful Hezbollah, Hassan Nasrallah.

„Nu există nicio îndoială că această crimă oribilă comisă de regimul sionist (Israel) nu va rămâne fără răspuns”, a afirmat Araqchi într-o declaraţie adresată comandantului Corpului Gardienilor Revoluţiei Islamice, generalul-maior Hossein Salami.

Tot duminică, preşedintele parlamentului iranian, Mohammad Baqer Qalibaf, a declarat că grupările armate aliate cu Iranul vor continua confruntarea cu Israelul cu ajutorul Teheranului după uciderea lui Nasrallah, a raportat mass-media de stat iraniană.

O alianţă cunoscută sub numele de Axa Rezistenţei, construită de-a lungul deceniilor cu sprijinul Iranului, include grupul palestinian Hamas, Hezbollah în Liban, Houthis din Yemen şi diverse grupări armate musulmane şiite din Irak şi Siria.

„Nu vom ezita să mergem la orice nivel pentru a ajuta rezistenţa”, a declarat Qalibaf. De asemenea, el a lansat un avertisment la adresa Statelor Unite.

„Statele Unite sunt complice la toate aceste crime şi… trebuie să suporte consecinţele”, a spus el.

Vicepreşedintele iranian pentru afaceri strategice, Mohammad Javad Zarif, întrebat despre asasinarea lui Nasrallah, a declarat duminică presei de stat că Iranul va răspunde împotriva Israelului la momentul oportun ales de el.

Ministrul iranian de Externe amenință cu războiul după asasinarea liderului Hezbollah

Ministrul iranian de Externe, Abbas Araghchi, a declarat că totul este posibil în Orientul Mijlociu, inclusiv un război, după uciderea liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, scrie duminică agenţia de presă iraniană Fars, potrivit Agerpres.

Toată lumea ar trebui să fie conştientă de faptul că situaţia este extrem de explozivă şi că totul este posibil… chiar şi un război”, a declarat el agenţiei, care este condusă de Corpul Gardienilor Revoluţiei Islamice (IRGC) al ţări

 

Acțiune.
Exit mobile version