Tuesday, November 28, 2023
Home Afacere Compania care deține concursul “Miss Universe” a intrat în faliment

Compania care deține concursul “Miss Universe” a intrat în faliment

by admin

Compania care deține concursul de frumusețe “Miss Universe”, cu o istorie care se întinde pe zeci de ani, și-a declarat falimentul. Directorul său executiv, Anne Jakapong Jakrajutatip, este o femeie transsexuală, iar achiziţia a intervenit în momentul în care concursul a devenit mai incluziv.

Proprietarul thailandez al concursului Miss Universe, care a făcut parte din imperiul de afaceri al fostului preşedinte american Donald Trump, şi-a declarat falimentul la un an după ce a achiziţionat afacerea pentru 20 de milioane de dolari.

Astfel, JKN Global Group a declarat că va încerca să rezolve o “problemă de lichiditate”.

Se pare că firma s-a încărcat cu datorii pe care acum încearcă să le restructureze.

“Compania îşi poate continua activitatea în timp ce se află sub planul de reabilitare”, a mai transmis JKN.
Citește și: A fost aleasă Miss Universe 2023: Cea mai frumoasă femeie din lume este din America Centrală

Finanţarea pentru această afacere a fost obţinută prin obligaţiuni, dar firma a ratat un termen până la care trebuia să ramburseze 12 milioane de dolari, care a expirat la 1 septembrie.

De asemenea, în ultimul an, preţul acţiunilor JKN a scăzut cu peste 80%.

În continuare, instanţa pentru falimente din Thailanda a stabilit data audierii pentru cererea de reabilitare a afacerii la 29 ianuarie.

Începând din acest an, Miss Universe le-a permis mamelor şi femeilor căsătorite să participe la concurs.

Totodată, concursul va include cel puţin două femei transsexuale, după ce Marina Machete a devenit prima femeie transsexuală care a câştigat Miss Portugalia, iar Rikkie Valerie Kolle a fost încoronată Miss Olanda, în luna iulie.

Organizaţia Miss Universe a fost deţinută în coproprietate de Donald Trump, din 1996 până în 2015, însă fostul preşedinte american a vândut compania după ce doi parteneri de televiziune au spus că nu vor transmite concursul, din cauza comentariilor făcute de el despre imigranţii ilegali.

În contextul intrării în faliment, deocamdată nu este clar ce se va întâmpla cu concursul „Miss Universe”, potrivit BBC.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro