Thursday, September 21, 2023
Home Știință Cum a reușit inteligența artificială să-i redea vocea unei femei paralizate. Tehnologia revoluționară găsită de cercetători

Cum a reușit inteligența artificială să-i redea vocea unei femei paralizate. Tehnologia revoluționară găsită de cercetători

by admin

O femeie care a suferit un accident vascular cerebral în urmă cu 18 ani și-a recuperat vocea prin intermediul inteligenței artificiale.

S-a întâmplat în San Francisco, acolo unde o echipă de oameni de știință și experți în neurochiriurgie și-a propus să dezvolte o nouă tehnologie revoluționară.

Inteligența artificială îi ajută pe cei care au dizabilități să comunice din nou cu persoanele dragi și cu cei care au grijă de ei.

Este incredibil cum o femeie, care are acum aproape 50 de ani, a suferit un accident vascular cerebral pe când avea 30 de ani, în timpul unui meci de volei, iar medicii nici până acum nu au găsit o explicației pentru ceea ce a pățit ea.

De atunci, a rămas paralizată și nici nu a mai putut comunica cu familia. În cazul său, oamenii de știință i-au atașat la creier niște mici electroliți pe care i-au conectat la un computer.

Mai multe detalii despre acest caz găsiți în clipul video de mai sus.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro