Sunday, October 1, 2023
Home Sport Cum pot fi evitate leziunile cauzate de sport – Stiri din Mures, Stiri Targu mures

Cum pot fi evitate leziunile cauzate de sport – Stiri din Mures, Stiri Targu mures

by admin

Un sport reprezintă o activitate de natură fizică ce poate implica și competiții. Totodată, sportul este o activitate care influențează stilul de viață, sănătatea sau personalitatea unui om.

În combinație cu o alimentație corespunzătoare și cu obiceiuri sănătoare, sportul poate deveni cel mai benefic mod de a avea o viață sănătoasă, indiferent de vârsta persoanei. Practicat atât la nivel de performanță, cât și la nivel amator, sportul poate aduce și anumite complicații în viața noastră și poate crea o predispoziție către un anime tip de leziuni.

În funcție de sportul practicat, practicanții pot suferi diverse accidentări. Spre exemplu, fotbaliștii sunt predispuși să dezvolte leziuni ale genunchilor, precum ligament încriucișat, ruptură de menisc sau ligament colateral intern. Cele mai frecvente situații sunt întinderile de mușchi sau entorsele de gleznă, care pot fi tratate mai ușor.

În cazul baschetului care implică mișcare atât la nivel de mâini, cât și la nivel de picioare, problemele pot apărea în ambele cazuri. Astfel, în cazul baschetbaliștilor, leziunile ligamentului încrucișat și ale meniscului sunt des întâlnite, însă pot apărea și entorse la nivelul încheieturii mâinilor sau la nivelul gleznei. O altă problemă întâlnită este chiar ruptura tendonului lui Ahile, care implică mai multă recuperare și grijă ulterioară.

Înotătorii se întâlnesc des cu accidentări la nivelul umerilor, care vin ca urmare a suprasolicitării articulației în contact cu apa. În cazul cicliștilor, riscul cel mai mare de accidentări vine în urma căderilor în special, iar în aceste cazuri pot apărea fracturi de claviculă sau ale mâinii, încheieturii sau cotului.

Tratament de specialitate

Este recomandat un consult medical în cel mai scurt timp pentru a se putea administra tratamente și calmante și pentru a putea începe procedurile de recuperare.

Pentru a primi informații exacte chiar de la un medic cu privire la procesul de recuperare, am luat legătura cu dr. Gabriela Crișan, medic specialist în medicină sportivă la Cabinetul de medicină sportivă din Târgu Mureș.

„O recuperare durează de la două săptămâni în sus. De exemplu, dacă a fost o entorsă și a stat trei săptămâni în ghips, atunci recuperarea este de la trei săptămâni în sus. Sportivul accidentat vine la medicul de recuperare sau la medicul sportiv, îl consultăm și îi prescriem un tratament recuperator care constă atât în tratament de fizioterapie pentru dureri și inflamații, cât și în kinetoterapie. Dacă leziunea nu este foarte mare, kinetoterapia poate începe în paralel cu fizioterapia. Dar de obicei leziunile sunt mari și atunci în prima săptămână facem fizioterapia să mai reducem din durere”, a declarat dr. Gabriela Crișan.

Diana CĂRBUREAN

Foto: https://depositphotos.com/home.html

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro