Sunday, October 1, 2023
Home Știință Cum se transformă mâncarea în „combustibilul” care te ajută să funcționezi. Explicația oamenilor de știință

Cum se transformă mâncarea în „combustibilul” care te ajută să funcționezi. Explicația oamenilor de știință

by admin

În interiorul corpului nostru, celulele orchestrează un „dans” complex de atomi și molecule care utilizează energia pentru a crea, distribui și desfășura substanțele de care depinde viața.

Într-o nouă cercetare publicată în Science Advances, au fost analizați anumiți atomi de carbon din aminoacizi, blocurile de construcție ale proteinelor, pentru a descoperi amprentele digitale distincte ale metabolismului diferitelor specii.

Așadar, a fost dezvoltată o nouă modalitate de a studia metabolismul, procesele chimice din interiorul corpului care ne mențin în viață, și care dezvăluie mult mai multe detalii decât metodele anterioare.

Ce au descoperit oamenii de știință

Noua tehnică analizează izotopii din interiorul aminoacizilor pentru a vedea cum funcționează metabolismul, de fapt.

Izotopii sunt versiuni ale aceluiași element chimic cu mase diferite. De exemplu, cel mai comun tip de carbon este carbonul-12, dar există și un izotop numit carbon-13, care este puțin mai greu.

Oamenii de știință au reușit să măsoare izotopii din fiecare dintre cei 20 de aminoacizi individuali care alcătuiesc proteinele.

Această cercetare a început acum mai bine de un deceniu și s-a dezvoltat într-un proiect de colaborare între Universitatea Griffith și Queensland Health.

În 2018, s-a demonstrat că nihidrina poate fi folosită pentru a izola atomii de carbon din aminoacizi.

Următoarea etapă a fost combinarea tehnicii cu un proces numit cromatografie lichidă de înaltă performanță, care poate separa diferite tipuri de aminoacizi.

În ultima lucrare, a fost testată o gamă mai largă de animale, inclusiv stridii, scoici, creveți, calmari și pești și s-a descoperit că modelele izotopilor din aminoacizi ar putea fi urmărite până la biochimia mitocondriilor, minusculele centrale care furnizează energie din celulele tuturor animalelor și plantelor, precum și ale multor alte organisme.

De exemplu, mamiferele adulte folosesc grăsimile ca o cămară pentru a-și regla temperatura, în timp ce creveții adulți își canibalizează propriile proteine pentru a produce grăsimile de care au nevoie pentru reproducere.

S-a constatat, de asemenea, că subiecții umani studiați au arătat un metabolism foarte echilibrat, ceea ce poate nu este surprinzător, având în vedere dietele noastre în general stabile și nutritive.

Ce este INTERZIS să faci de Sfânta Maria Mică, pe 8 septembrie. E mare PĂCAT

Simona Hapciuc, dezvăluiri sfâșietoare despre copilărie: „Am fost închisă într-o cameră”! Ce s-a întâmplat după ce fost părăsită de mama ei

Moneda anilor 2000 care te face BOGAT pe loc. Se vinde cu 45000 de euro, caut-o urgent prin sertare

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro