Saturday, April 1, 2023
Home Sport Dacă Boloca se răzgândește, o va face degeaba. Cum au reacționat jucătorii la “trădarea” italianului

Dacă Boloca se răzgândește, o va face degeaba. Cum au reacționat jucătorii la “trădarea” italianului

by admin

  • Media: Fotbal Club, marți, 19:30, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, marți, 21:30, DGS 1

Chiar dacă “tremura de emoție la momentul debutului pentru țara părinților săi”, Daniel a afirmat în presa din Italia că este gata să răspundă convocărilor venite din Peninsulă decât să mai joace pentru România.

Mai mulți jucători din naționala României nu vor ca Boloca să mai fie convocat 

Atitudine care i-a deranjat în primul rând pe jucătorii români, care au simțit asta ca pe o trădare. Iar mesajele transmise de ei sunt ca naționala României să nu se mai gândească la el în viitorul apropiat.

Gestul este considerat inacceptabil de fotbaliști pentru că noua idee implementată de selecționerul Edi Iordănescu , susținut de FRF, este de creare a unui grup unit care să arate mult mai multă forță colectivă decât în ultimii ani.

Își vede interesul, e de înțeles pe undeva, dar cu astfel de oameni nu ai cum să te duci la luptă. Ei au făcut tot posibilul să-l primească bine pe Boloca, iar el și tatăl lui au spus că s-a simțit inconfortabil … Nu are sens să-l mai cheme.

O nouă aventură în compania lui Simon Reeve. De această dată hai să descoperim Myanmar pe Digi World și Digi Online, azi de la 20:00.

Și nu e ca și cum dacă-l aduci pe Boloca ai câștigat meciurile“, susține o persoană din anturajul echipei naționale că ar fi esența mesajelor primite din partea internaționalilor români.

  • 19 jocuri a disputat Boloca pentru Frosinone în sezonul 2022-2023, 18 în Serie B și unul în Cupa Italiei
  • Crescut la juniorii lui Juve, Boloca a rămas liber de contract în 2016, iar după aproape un an a semnat cu Tatran Presov, în Cehia. Este la Frosinone din 2020
  • Boloca a ajuns la o cotă de 1,4 milioane de euro la Fronsinone, iar mai multe cluburi din Serie A s-au interesat de el

Daniel Boloca: “Am trăit întotdeauna aici”

Daniel Boloca a debutat la naționala României pe 17 noiembrie 2022, în amicalul cu Slovenia, scor 1-2, când a intrat pe teren în minutul 84.

Ulterior, Boloca a acceptat convocarea selecționerului Mancini la stagiul de pregătire pe care ”Squadra Azzurra” l-a efectuat la Coverciano, în luna decembrie.

Într-un interviu publicat în Italia, Daniel Boloca a precizat că vrea să joace în continuare pentru Italia.

Tatăl meu muncea într-o fabrică, se trezea la ora 6 dimineața, apoi lucra și în alt loc, pentru a putea să mă țină la antrenamente. Am înțeles că trebuie să fac și eu sacrificii, așa că am tras din greu pentru a ajunge în Serie B.

Stagiul cu naționala Italiei a fost o experiență frumoasă. România a avut încredere în mine înainte, nu puteam refuza să fiu convocat, trebuia să-mi fac părinții mândri. Dar eu nu cunosc limba, m-am simțit inconfortabil.

Dorința mea este să joc pentru Italia, m-am născut în Italia și am trăit întotdeauna aici. Dacă Mancini mă cheamă din nou, voi răspunde prezent“, a spus Boloca pentru Gazzetta dello Sport.

Edi Iordănescu, despre “cazul” Daniel Boloca: ”Decât un român care nu simte, mai bine un român mai puțin!”

Edi Iordănescu, selecționerul României, a vorbit și el despre decizia luată de Daniel Boloca, de a merge la un meci-test pentru naționala Italiei, asta după ce fusese convocat la naționala României.

Trebuie să ne hotărâm ce vrem. Vrem să ne schimbăm atitudinea sau vrem să ne jucăm de-a echipa națională și să ratăm calificări. 

De la asta până la ce s-a întâmplat, pentru mine e un mare semn de întrebare. Vorbim despre câte minute a jucat… La echipa națională trebuie să vii necondiționat, nu vorbim de minute. Când i-am întins o mână, nu erau foarte multe mâini întinse. El mai avea nevoie de timp, pe care noi eram pregătiți să i-l oferim. Acest băiat are mult potențial. Are potential pentru Serie A.

Să dea Dumnezeu să îmbrace tricoul Italiei, dar dacă nu mizăm pe jucătorii care vin cu toată încredere, dacă nu se regăsesc în ceea ce înseamnă această responsabilitatea. A venit această șansă, îi urăm baftă dacă el a ales asta.

Primele mesaje (n.r. ale jucătorilor din echipa națională) au venit după ce el a postat pe Instagram că a fost convocat la acel trial. Cât timp voi fi la națională, vor veni jucătorii care simt sută la sută și sunt pregătiți să dea totul pentru națională“, a declarat Edi Iordănescu, la vremea respectivă, la Digi Sport Special.

Clasament cu primele 10 echipe din Serie B

Etichete: edi iordanescu , daniel boloca , convocare boloca , jucatori echipa nationala


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro