Tuesday, November 28, 2023
Home Tehnologie De ce folosesc mai puţine femei inteligenţa artificială decât bărbaţii?

De ce folosesc mai puţine femei inteligenţa artificială decât bărbaţii?

by admin
Inteligenţa artificială (AI) este din ce în ce mai prezentă în viaţa noastră, dar utilizarea sa pare să difere semnificativ între sexe. Conform unui sondaj realizat anul acesta, 54% dintre bărbaţi folosesc AI în scopuri personale sau profesionale, în timp ce procentul scade la doar 35% în cazul femeilor, conform BBC.

 

Un motiv al acestei discrepanţe poate fi legat de încrederea în propriile abilităţi şi de teama de a fi percepute ca incompetente atunci când vine vorba de utilizarea tehnologiei. Potrivit experţilor, femeile par să aibă o dorinţă mai mare de a atinge un nivel ridicat de competenţă înainte de a se aventura în utilizarea inteligenţei artificiale, în timp ce bărbaţii se simt mai confortabil în a explora tehnologia fără să aibă prea multă experienţă în domeniu.

 

În plus, femeile ar putea simţi o presiune suplimentară în a-şi dovedi competenţa şi cunoştinţele, sau când abilităţile le sunt contestate. Aceastea ar conduce la o reticenţă în utilizarea AI, de teama că ar putea părea mai puţin calificate sau că ideile şi creativitatea lor ar putea fi puse sub semnul întrebării.

 

Cu toate acestea, expertul în Inteligenţă Artificială Jodie Cook sugerează că este important ca femeile să îmbrăţişeze tehnologia AI şi să se implice mai mult în acest domeniu. Ea subliniază că, pe măsură ce industria AI continuă să crească, este crucial să nu apară o discrepanţă tot mai mare între sexe în ceea ce priveşte utilizarea acestei tehnologii.

 

Astfel, motivul pentru care mai puţine femei utilizează AI decât bărbaţii poate include factori precum încrederea în propriile abilităţi, teama de a fi percepute ca incompetente sau presiunea de a-şi demonstra competenţa. Cu toate acestea, este important ca mai multe femei să fie încurajate să exploreze şi să utilizeze inteligenţa artificială, deoarece aceasta este o tehnologie tot mai prezentă în societatea modernă, conchid experţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro