luni, octombrie 14

Sângerare vaginală anormală apărută la menopauză, dureri pelvine, urinare dureroasă și prezența sângelui în urină sunt semne și simptome care pot indica apariția unei boli ginecologice grave – cancerul de endometru. Diagnosticată din timp, în stadii incipiente, boala poate fi tratată cu succes. Ca acest lucru să fie posibil, consulturile medicale periodice și efectuare unor investigații specifice sunt esențiale.

Cu un diagnostic de cancer endometrial în stadiu incipient s-a confruntat și Daniela, o pacientă în vârstă de 56 de ani, cu o viață foarte activă și care nu a avut niciodată probleme de sănătate majore. Un consult ginecologic de rutină avea să schimbe însă totul. Vestea că suferea de cancer endometrial a venit ca un șoc pentru pacientă, însă medicul a liniștit-o și i-a explicat că în această fază boala este tratabilă, iar șansele de recuperare sunt foarte mari. Daniela avea nevoie de o intervenție de histerectomie radicală.

În urma unei recomandări, Daniela și-a făcut o programare la SANADOR, unde a fost consultată de Dr. Teodor Buliga, medic primar chirurgie generală, cu competențe în chirurgie laparoscopică, chirurgie oncologică și chirurgie robotică la Spitalul Clinic SANADOR. Dr. Teodor Buliga a confirmat diagnosticul de cancer endometrial, însă a descoperit că pacienta suferea și de litiază ureterală dreaptă, pentru care era nevoie de tratament chirurgical imediat.

Pentru această problemă, Dr. Teodor Buliga a colaborat cu Conf. Dr. Marcian Manu, șeful Secției de Urologie din Spitalul Clinic SANADOR. Conf. Dr. Marcian Manu a confirmat diagnosticul de litiază ureterală și împreună cu Dr. Teodor Buliga a stabilit cea mai bună soluție de tratament, printr-un abord multidisciplinar integrat. Astfel, Daniela a trecut prin două intervenții chirurgicale diferite care s-au realizat în două etape.

Prima procedură a fost realizată de Conf. Dr. Marcian Manu, care a eliminat cu succes piatra prin ureteroscopie flexibilă cu laser. Metoda minim invazivă a permis distrugerea calculului și deblocarea ureterală, fără incizii chirurgicale. A doua zi Dr. Teodor Buliga a realizat intervenția de histerectomie radicală, recomandată de pentru tratarea cancerului de endometru. Operația a fost efectuată robotic, cu ajutorul sistemului robotic da Vinci Xi. Fiind o intervenție minim invazivă, pacienta s-a recuperat repede și nu a avut nevoie de spitalizare de lungă durată. În prezent, pacienta este recuperată complet și revine periodic la control, iar cele mai recente investigații medicale au arătat că nu există risc de recidivă.

La SANADOR, pacienții au acces la servicii medicale integrate de diagnostic și tratament, bazate pe o colaborare strânsă între medici cu diferite specializări medicale, precum și la cele mai bune îngrijiri, în funcție de caz.

Atunci când există recomandare pentru tratament chirurgical, intervențiile sunt realizate la Spitalul Clinic SANADOR în condiții de maximă siguranță, într-un bloc operator foarte bine dotat, de chirurgi cu multă experiență. În funcție de indicație, operațiile sunt realizate clasic sau minim invaziv – laparoscopic sau robotic, cu ajutorul celui mai avansat robot chirugical existent în acest moment, da Vinci Xi. Postoperator, pacienții primesc îngrijiri avansate în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, acreditată ca Secție ATI de categoria I.

Acțiune.
Exit mobile version