Monday, January 30, 2023
Home Internațional Diviziuni în Armată, Putin Dă Ordine Directe Pe Front: Cu Sau Fără Mobilizare, Rusia Nu Are Un Răspuns La Ofensiva Ucrainei, Spun Serviciile SUA

Diviziuni în Armată, Putin Dă Ordine Directe Pe Front: Cu Sau Fără Mobilizare, Rusia Nu Are Un Răspuns La Ofensiva Ucrainei, Spun Serviciile SUA

by admin

Conducerea armatei ruse este divizată în privința celei mai bune strategii pentru a a contracara progresele neașteptate ale Ucrainei pe câmpul de luptă din această lună, au spus mai multe surse familiare cu rapoartele serviciilor de informații americane, citate de televiziunea CNN.

În acest moment, președintele Vladimir Putin dă el însuși indicații în mod direct generalilor de pe front, au declarat două surse care sunt la curent cu concluziile serviciilor de informații americane și occidentale – o tactică extrem de neobișnuită pentru o armată modernă, care, potrivit acestor surse, sugerează o structură de comandă disfuncțională.

Interceptările serviciilor de informații au surprins ofițeri ruși certându-se între ei și plângându-se prietenilor și rudelor de acasă de deciziile luate la Moscova, a declarat una dintre aceste surse pentru CNN.

Și există dezacorduri semnificative în ceea ce privește strategia, liderii militari având dificultăți în a se pune de acord asupra locului în care să își concentreze eforturile pentru a consolida liniile de apărare, au declarat sursele.

Ministerul rus al Apărării a susținut că redistribuie forțele spre Harkov, în nord-est – unde Ucraina a făcut cele mai importante progrese – dar surse americane și occidentale spun că cea mai mare parte a trupelor rusești rămâne în continuare în sud, unde Ucraina a organizat, de asemenea, operațiuni ofensive în jurul Hersonului.

Recomandări

Intrare doar cu invitație la întâlnirea lui Klaus Iohannis cu românii din San Francisco și Silicon Valley

Putin a anunțat miercuri o mobilizare parțială care presupune chemarea în armată a până la 300.000 de rezerviști. De luni de zile, el a evitat să facă acest pas, iar oficialii administrației Biden au declarat miercuri că decizia evidențiază gravitatea deficitului de personal al armatei Rusiei și semnalează o disperare crescândă.

A cui este vina? A armatei

În timp ce Rusia se chinuie pe câmpul de luptă, oficialii de la Moscova s-au străduit să găsească un vinovat pentru eșecul de pe front, a declarat un înalt oficial NATO pentru CNN.

„Oficialii de la Kremlin și experții din mass-media de stat au discutat febril motivele eșecului de la Harkov și, în mod tipic, Kremlinul pare să încerce să abată vina de la Putin și să o arunce asupra armatei ruse”, a explicat oficialul.

O remaniere a conducerii militare, în semn de răspuns la eșecurile de pe câmpul de luptă, a avut loc deja – lăsând structura de comandă a Rusiei și mai dezordonată decât era înainte, spun sursele.

Comandantul care supraveghea majoritatea unităților din jurul regiunii Harkov era în funcție de numai 15 zile și a fost eliberat din funcție, a declarat oficialul NATO.

Între timp, Rusia a trimis „un număr mic” de soldați în estul Ucrainei, iar unii dintre ei au și fugit din fața ofensivei ucrainene, au spus doi oficiali americani din domeniul apărării.

Libertatea a ajuns la granița ruso-finlandeză: ”Grănicerii noștri sunt de treabă, nu ne pun piedici să trecem”, spun rușii care fug de încorporare

Recomandări

Libertatea a ajuns la granița ruso-finlandeză: ”Grănicerii noștri sunt de treabă, nu ne pun piedici să trecem”, spun rușii care fug de încorporare

Chiar dacă Rusia reușește să se hotărască în privința unui plan, oficialii americani și occidentali consideră că Moscova ar putea oferi doar un răspuns limitat din punct de vedere strategic la operațiunile Ucrainei care, în ultimele zile, au făcut ca situația să se schimbe în favoarea Kievului.

Chiar și după anunțul mobilizării parțiale, oficialii sunt sceptici că Rusia este capabilă să desfășoare rapid un număr mare de trupe în Ucraina, având în vedere problemele sale actuale cu liniile de aprovizionare, comunicațiile și moralul.

Până în prezent, Rusia a răspuns la progresele Ucrainei prin lansarea de atacuri împotriva infrastructurii critice, atacuri pe care SUA le consideră în mare parte acțiuni de „răzbunare”, a spus oficialul din domeniul Apărării.

În lipsa unei forțe de luptă, Rusia are puține opțiuni pentru a respinge forțele ucrainene, spun oficialii SUA.

Putin „are probleme”, a declarat miercuri coordonatorul Consiliului de Securitate Națională pentru comunicare strategică, John Kirby, la CNN. Armata rusă se confruntă cu o „coeziune slabă a unităților, dezertări și soldați care nu vor să lupte”, a adăugat oficialul.

Ce semnalează ordinul mobilizării

Ordinul de mobilizare al lui Putin este semnificativ deoarece este o recunoaștere directă a faptului că „operațiunea militară specială” a Moscovei nu funcționa și trebuia ajustată, au declarat analiștii militari.

Dar, deocamdată, există mai multe întrebări decât răspunsuri cu privire la impactul operațional exact al acestuia.

Este primul ordin de acest fel emis în Rusia de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, oferind analiștilor militari date limitate pe care să își bazeze predicțiile.

Chiar dacă își poate crește numărul de soldați – prin prelungirea contractelor actualilor militari de pe front și prin mobilizarea rezerviștilor – Moscova va trebui să îi instruiască pe aceștia din urmă, să îi echipeze să îi integreze în unitățile existente, a declarat Michael Kofman, directorul Programului de studii privind Rusia din cadrul Centrului pentru analize navale.

Și chiar dacă acest lucru rezolvă unele probleme de forță de luptă pe termen scurt, oamenii proaspăt mobilizați nu vor fi probabil recruți de înaltă calitate, au remarcat Kofman și alții.

Chiar și în cel mai optimist scenariu, Moscovei îi va lua, de asemenea, ceva timp pentru a mobiliza în mod real noi trupe.

„Cred că este rezonabil să spunem că mobilizarea parțială probabil nu se va reflecta pe câmpul de luptă decât peste câteva luni, cel mai devreme, și ar putea extinde capacitatea Rusiei de a susține acest război, dar nu îi va modifica rezultatul”, a spus Kofman.

Eșecurile de lungă durată ale Rusiei în ceea ce privește planificarea, comunicațiile și logistica au fost agravate de pierderile dureroase suferite în retragerea sa din jurul Harkovului, au declarat sursele pentru CNN.

Rusia a lăsat în urmă „o mulțime” de echipamente, potrivit oficialului NATO. Și cel puțin o unitate istorică, Armata Întâi de Tancuri a Gărzii, a fost „decimată”, au mai spus sursele.

„Cu axa nordică aproape prăbușită, acest lucru va îngreuna sarcina forțelor rusești de a încetini înaintarea ucraineană, precum și de a oferi acoperire pentru trupele rusești care se retrag”, a spus oficialul.

„De asemenea, credem că acest lucru va afecta grav planurile Rusiei de a ocupa întregul Donbas”, a adăugat sursa.

Necunoscuta rămâne, ca întotdeauna, președintele rus.

Miercuri, Putin a amenințat din nou cu folosirea armelor nucleare, o amenințare pe care oficialii americani au declarat că o iau „în serios”, în vreme ce nu au observat niciun indiciu imediat că acesta intenționează să o ducă la îndeplinire.

Autoritățile proruse din unele regiuni ocupate din estul Ucrainei și-au anunțat, de asemenea, intenția de a organiza referendumuri privind aderarea la Rusia, o manevră pe care Moscova ar putea să o folosească drept pretext pentru o acțiune militară.

Dar, a declarat înaltul oficial NATO, „în general, Rusia se află acum în defensivă. Ucraina are inițiativa, forțând Rusia să ia măsuri provizorii pur și simplu pentru a evita alte pierderi”.

„Dacă Ucraina reușește să întreprindă operațiuni defensive susținute, acest lucru ar putea submina și mai mult sustenabilitatea apărării rusești”, a spus această sursă pentru CNN.Urmărește-ne pe Google News

Răducioiu a divorțat în 2018 după 23 de ani de căsnicie, dar cu cine se iubește acum a surprins pe toată lumea. Cine este femeia care l-a cucerit pe fostul atacant al naționalei

GSP.RO

Răducioiu a divorțat în 2018 după 23 de ani de căsnicie, dar cu cine se iubește acum a surprins pe toată lumea. Cine este femeia care l-a cucerit pe fostul atacant al naționalei


ȘOC! Confesiunea Reginei Elisabeta pe patul de moarte. ULUITOR ce i-a spus unui preot

Playtech.ro

ȘOC! Confesiunea Reginei Elisabeta pe patul de moarte. ULUITOR ce i-a spus unui preot


Dana Budeanu: „Bă, Bianca. Tu ai mai fost și cu cocalari. Nu e vreo rușine” Detaliul uluitor pe care blondina l-a făcut public despre Dana: „Dacă m-ai pune să...”

Viva.ro

Dana Budeanu: „Bă, Bianca. Tu ai mai fost și cu cocalari. Nu e vreo rușine” Detaliul uluitor pe care blondina l-a făcut public despre Dana: „Dacă m-ai pune să…”


Daniel a investit în 200 de hectare de cultură de grâu. Acum riscă să rămână fără recoltă din cauza crizei de îngrășământ cu care se confruntă România

Observatornews.ro

Daniel a investit în 200 de hectare de cultură de grâu. Acum riscă să rămână fără recoltă din cauza crizei de îngrășământ cu care se confruntă România


Dovada că Putin se ferește de cei mai puternici oameni din Rusia. Informația inaccesibilă înalților funcționari

Știrileprotv.ro

Dovada că Putin se ferește de cei mai puternici oameni din Rusia. Informația inaccesibilă înalților funcționari


Echinocţiul de toamnă 2022. Tradiții și obiceiuri la români. Ce este interzis să faci în această zi

FANATIK.RO

Echinocţiul de toamnă 2022. Tradiții și obiceiuri la români. Ce este interzis să faci în această zi


Stadionul Arcul de Triumf va fi cedat pentru următorii 49 de ani. Cine se va folosi de el: ”Suntem deschişi să colaborăm cu orice echipă”

Orangesport.ro

Stadionul Arcul de Triumf va fi cedat pentru următorii 49 de ani. Cine se va folosi de el: ”Suntem deschişi să colaborăm cu orice echipă”


Horoscop 23 septembrie 2022. Peștii oscilează mai mult decât de obicei între mai multe variante, care îi derutează și mai mult

HOROSCOP

Horoscop 23 septembrie 2022. Peștii oscilează mai mult decât de obicei între mai multe variante, care îi derutează și mai mult


Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402): device-ul de care nu vei dori să te desprinzi

PUBLICITATE

Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402): device-ul de care nu vei dori să te desprinzi

Urmărește cel mai nou VIDEO

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro