miercuri, octombrie 23

Preşedintele american Joe Biden şi-a anunţat luni intenţia de a extinde accesul la produsele contraceptive fără prescripţie medicală, cu puţin peste două săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie din Statele Unite, unde chestiunea dreptului la avort rămâne o problemă cheie.

Această nouă măsură ar ajuta la garantarea că milioane de femei cu asigurare privată de sănătate pot avea acces la contracepţia gratuită de care au nevoie”, a precizat Biden într-un comunicat.

Măsura propusă ar extinde acoperirea contracepţiei gratuite pentru 52 de milioane de femei de vârstă reproductivă cu asigurare privată de sănătate, a explicat Casa Albă.

„Astăzi, administraţia noastră propune cea mai mare extindere a acoperirii contraceptive din ultimul deceniu”, a declarat vicepreşedinta şi candida democrată la preşedinţie Kamala Harris, citată într-un comunicat.

Propunerea trebuie să fie supusă dezbaterii publice timp de 60 de zile înainte de a fi finalizată.

Legea actuală a sănătăţii din SUA cere ca majoritatea planurilor de asigurare să acopere contracepţia gratuit, dar le permite şi să solicite o reţetă. Propunerea ar extinde acoperirea la produsele fără prescripţie medicală, inclusiv contraceptivele de urgenţă.

În urma unei decizii a Curţii Supreme din 2022 care a anulat dreptul constituţional la avort, democraţii s-au poziţionat ca partidul care apără acest drept, sondajele indicând că majoritatea americanilor îl susţin la rândul lor.

Editor : M.I.

Acțiune.
Exit mobile version