Wednesday, November 30, 2022
Home Sport După Iran, încă o națională e în pericol să fie exclusă de la CM 2022! Două echipe luptă la TAS pentru a-i lua locul

După Iran, încă o națională e în pericol să fie exclusă de la CM 2022! Două echipe luptă la TAS pentru a-i lua locul

by admin

  • Liga 1: CFR Cluj – Petrolul, sâmbătă, 21:30, DGS1

  • Premier League: Arsenal – Tottenham, sâmbătă, 14:30, DGS1

Federațiile din Peru și Chile au formulat un apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru ca Ecuadorul să fie exclusă de la Campionatul Mondial din 2022, după ce fundașul Byron Castillo (23 de ani) ar fi recunoscut că și-a falsificat documentele care-i atestau cetățenia ecuadoriană.

Peru și Chile se luptă la TAS pentru a-i lua locul Ecuadorului la CM 2022

Astfel, ambele federații consideră că sunt îndreptățite să-și trimită echipele naționale în Qatar, potrivit tycsports.com. Peru susține că Ecuadorul ar trebui exclusă din preliminariile pentru Cupa Mondială, zona America de Sud, și, astfel, ar ocupa poziția a patra, cea care duce direct la CM.

În schimb, Chile vrea ca Ecuadorului să i se anuleze doar rezultatele din cele opt meciuri în care a jucat Castillo în preliminarii, iar în acest caz, naționala lui Vidal și Sanchez ar fi cea care s-ar clasa pe locul patru.

Cele două au ajuns la un acord doar cu privire la termenul limită până la care așteaptă un răspuns de la TAS: 10 noiembrie, cu 10 zile înaintea startului Cupei Mondiale.

Byron Castillo a recunoscut că și-a falsificat documentele

Fotbalistul a declarat că s-a născut în 1995, nu în 1998, cum se arată în certificatul de naștere din Ecuador, și numele său real este Bayron Javier Castillo Segura, nu Byron David Castillo Segura.

Am trecut granița pentru că echipele din Tumaco joacă în San Lorenzo. Am mers acasă, le-am spus părinților mei, dar la acea vreme nu aveam deloc bani. Am început să plâng. Apoi, tata a plecat de acasă pe la ora 7 și s-a întors la 11-12 cu bani, 20.000 de peso columbieni. Așa am călătorit la San Lorenzo.

Am ajuns și nu știam ce să fac acolo. Mi-au spus că mă vor ajuta, aveam nevoie. M-am dus acolo pentru că voiam să-mi ajut familia. Am început să joc fără probleme. Abia acum au început să apară problemele. Marco Zambrano mi-a spus că mă va ajuta cu tot ce aveam nevoie”, a spus Castillo.

Femeile din Iran cer excludere echipei naționale de la CM 2022: ”Unde sunt principiile FIFA?”

Open Stadiums, o mişcare a femeilor iraniene care luptă pentru stoparea discriminării lor şi a accesului pe stadioane, a cerut ca FIFA să excludă Iranul de la Cupa Mondială din Qatar, din cauza tratamentului la care sunt supuse femeile în această ţară.

Într-o scrisoare transmisă joi către preşedintele FIFA, Gianni Infantino, organizaţia susţine că autorităţile din Iran continuă să refuze accesul femeilor la meciuri şi la stadioanele din ţară, în pofida presiunilor, şi invocă excluderea Iranului de la turneul final din Qatar (20 noiembrie-18 decembrie), conform statutului forului internaţional privind drepturile omului şi nediscriminarea.

Federaţia din Iran nu este doar un complice al crimelor regimului, este o ameninţare directă la adresa securităţii fanilor de sex feminin în Iran şi oriunde joacă echipa noastră naţională în lume. Fotbalul ar trebui să fie un spaţiu sigur pentru noi toţi.

De ce ar da FIFA statului iranian şi reprezentanţilor acestuia o scenă globală, în timp ce nu numai că refuză să respecte drepturile şi demnităţile fundamentale ale omului, dar în prezent îşi torturează şi îşi ucide propriului popor?

Unde sunt principiile statutului FIFA în acest sens? Prin urmare, solicităm FIFA, în baza articolelor 3 şi 4 ale statutului acestuia, pentru a expulza imediat Iranul de la Cupa Mondială 2022 din Qatar”, se arată în comunicatul Open Stadiums, potrivit Agerpres.

Articolele citate acoperă problemele drepturilor omului şi nediscriminarea bazată pe gen, rasă, religie şi alte probleme, cu încălcări pedepsite cu suspendare sau expulzare din forul global.

Etichete: ecuador , excludere ecuador , ecuador cm 2022 , peru chile ecuador


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro