Protagonista poveștii este Irina Rusu. Deși părea că și-a ales deja drumul în viață, se pare că tânăra a luat o decizie majoră, fix la momentul potrivit.
Cum a început Irina Rusu o afacere cu doar 70 de lei
Irina Rusu a urmat cursurile Facultății de Medicină Veterinară. După șase ani petrecuți pe băncile facultății, un an de pregătire, iar mai apoi încă doi de doctorat, tânăra și-a dat seama că nu se regăsea în această meserie.
Acela a fost momentul în care Irina Rusu s-a gândit să se reprofileze, iar de mare ajutor i-a fost un curs de design grafic pe care l-a făcut chiar în timpul studiilor.
Și iată că așa a început povestea unui atelier de papetărie, caligrafie și mesaje personalizate, Urban Tale, în 2016.
Chiar aproape de Ziua Îndrăgostiților, Irina Rusu a decis să demareze primul său proiect. A investit doar 70 de lei, într-un set de caroline cu mesaje ceva mai diferit decât ce se găsea în comerț și se pare că rezultatul a fost unul uimitor.
Dacă la început, Urban Tale era doar un hobby pentru ea, în 2020, Irina a ajuns să fie freelancer cu venituri impresionante și s-a descurcat de una singură.
Irina Rusu era cea care se ocupa de design, de poze, căuta materiale pentru împachetat, trimitea colete și de asemenea, trimitea și comunicate.
Profit de 20.000 de euro într-un singur an
Astfel, în 2020, din întreaga sa activitate, Irina Rusu a reușit să obțină un profit de 20.000 de euro, scrie businessmagazin.ro. Deși tânăra recunoaște că este un volum mare de muncă, iar stocurile sunt costisitoare, aceasta nu se plânge deloc.
”Urban Tale este un hobby în continuare pentru că reinvestesc aproape tot profitul pentru a crea produse noi mai faine şi mai scumpe.
Stocurile costă mult, iar producţia la cantităţi mici este un efort destul de mare. Acum am plătit facturi măricele pentru tricouri brodate, ceşti şi calendare pentru 2022”, a dezvăluit ea, potrivit sursei citate.
Prima oară a început cu mesaje de dragoste, iar mai apoi a lansat stickere, calendare, dar și tricouri cu mesaje, practic, cadoul perfect pentru aniversarea unei persoane dragi.
Dacă ceștile și tricourile provin din afara României, acestea ajung ulterior să fie personalizate în atelierele locale. De asemenea, în timp, Irina Rusu a reușit să se extindă, astfel că 90% din Urban Tale funcționează prin magazinul online, iar 10% prin vânzările colaboratorilor, precum Bookstory şi Collect Stories de la Cluj.
Cât costă produsele vândute de Irina Rusu
Și prețuri sunt cât se poate de accesibile. Acestea pornesc de la 5 lei, pentru un sticker, în timp ce produsul cel mai scump este un tricou care costă 145 de lei.
Planurile Irinei nu se opresc însă aici, pentru că tânăra își dorește produse mult mai complexe, însă are nevoie de timp pentru a face acest lucru.
Chiar și așa, tânăra nu se plânge deloc și este mai mult decât încântată de modul în care afacerea ei a prins culoare.
”Lucrez cât de mult îmi permite timpul cu un bebe, aştept să iasă din producţie calendarele pentru noul an şi ceştile pentru părinţi şi bunici. Aveam planuri să lansăm un portofoliu mai mare de produse, dar nu am reuşit.
Am apelat şi la ajutor şi colaborez cu cineva pe partea de comunicare şi pregătirea comenzilor. Dacă nu era ea, nu îmi imaginez cum şi dacă aş mai fi continuat toată treaba asta”, a mai dezvăluit ea, potrivit businessmagazin.ro.
Amintim că și cântăreața Cristina Bălan a început o afacere pe lângă cea din domeniul muzical, care îi aduce o mulțime de satisfacții.