Tuesday, February 7, 2023
Home Tehnologie Economica.net – Firma Quartz Matrix a dotat 1.000 de clase, din peste 200 de școli și licee din România, cu tehnologie pentru educație digitală

Economica.net – Firma Quartz Matrix a dotat 1.000 de clase, din peste 200 de școli și licee din România, cu tehnologie pentru educație digitală

by admin

În următorii ani, Consiliile Județene vor putea accesa fonduri în valoare totală de aproape un miliard de euro pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale, prin PNRR.

,,În 2022, am dotat atât școli din învățământul de stat, cât și din cel privat. Spre exemplu, în cadrul proiectului ,,e-Ȋnvățare în Municipiul Bistrița”, am furnizat și instalat 196 display-uri interactive Promethean Cobalt 65 pentru 10 unități de învățământ. Pe lângă acestea, unitățile de învățământ au mai fost dotate cu 232 de sisteme cu ecrane electrice și videoproiector, 520 de camere de videoconferință și 90 de routere. Un alt exemplu de proiect amplu a fost dotarea cu display-uri interactive Promethean a 40 de săli de clasă de la Transylvania College”, a declarat Magdalena Olaru, managerul Departamentului de Soluții Educaționale din cadrul Quartz Matrix.

Top trei tendințe în digitalizarea educației

,,Pandemia a accelerat transformarea digitală în diverse domenii, inclusiv în cel al educației. Digitalizarea învățământului nu înseamnă doar ore online, ci tehnologizarea tuturor aspectelor care țin de buna funcționare a unei școli atât la nivel administrativ, cât și în ceea ce privește procesul de predare, învățare, ascultare. Dotările claselor cu display-uri interactive și softuri educaționale sunt completate de investiții pentru soluții moderne de management și eficiență energetică. Toate acestea implică adaptare și învățare din partea angajaților școlii și din partea elevilor, procese fără de care accesarea tuturor avantajelor unei transformări digitale reale ar fi imposibilă”, completează Magdalena Olaru.

La nivel global, sunt remarcate trei tendințe importante ȋn digitalizarea educației, care se regăsesc și pe plan național. Pilonii în care digitalizarea joacă un rol fundamental sunt: procesul educațional în sine, managementul administrativ și componenta verde a școlii.

1. În procesul educațional, profesorii sunt încurajați să participe la cursuri de formare și laboratoare pentru crearea de conținut didactic digital – pentru a fi eficiente instrumente precum display-urile interactive, ele trebuie folosite constant. În același timp, elevii au nevoie de dotări – atât în laboratoarele de informatică sau de limbi străine, cât și în sălile de clasă ori sălile de festivități și de sport.

2. Educația digitală înseamnă o infrastructură informatică extinsă ce implică foarte multe riscuri. Aparatura școlii este interconectată la device-urile elevilor sau ale cadrelor didactice. Securitatea cibernetică, a documentelor, capacitatea de management și de control a informațiilor, asigurarea unei comunicări facile și rapide între profesori, elevi și părinți, toate fac parte din realitatea unei școli digitale sigure.

3. Școala digitală este o clădire verde, sustenabilă din punct de vedere energetic. Cu ajutorul tehnologiei, și consumul de energie poate fi eficientizat.

Despre Quartz Matrix

Quartz Matrix este o companie românească de tehnologie și servicii, prezentă de 28 de ani pe piața Business-to-Business din România, cu peste 3.500 de proiecte de anvergură implementate în România în domeniile IT, cloud, electric, electronic, educațional, securitate la incendiu, dezvoltare software și mentenanță.
Quartz Matrix implementează de aproape trei decenii proiecte și soluții inovative în domenii de tehnologie avansată, remarcându-se ca pionieri în IoT (Internet of Things) și Industry 4.0 în România.

 

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro