Saturday, April 1, 2023
Home România Elena Băsescu s-a angajat în presă. Ce locuri de muncă a mai avut

Elena Băsescu s-a angajat în presă. Ce locuri de muncă a mai avut

by admin

Elena Băsescu are o carieră profesională efervescentă, fiind de-a lungul timpului reprezentantă a României în Parlamentul European, consilieră în legislativul de la București, iar acum va începe să scrie știri.

Elena Băsescu, în tricou de promovare a candidaturii la PE FOTO Arhivă

Fosta europarlamentară Elena Băsescu a început să lucreze din primele zile ale anului 2023 într-o redacție de știri din România. Potrivit Ziare.com, fiica fostului președinte Traian Băsescu s-a angajat la Aleph News, trustul de presă deținut de Adrian Sîrbu.

Fosta reprezentantă a României în Parlamentul European ar trebui să scrie știri, conform sursei citate. Informația a fost confirmată pe surse și de Paginademedia.ro.

Elena Băsescu a fost europarlamentar între 2009 și 2014, iar în 2016 s-a angajat la Camera de Comerț și Industrie, la departamentul de Relații Internaționale.În decembrie 2020, a candidat la alegerile parlamentare, deschizând lista PMP Constanța pentru Camera Deputaților. Cu toate acestea, PMP nu a reușit să atingă procentul necesar pentru a intra în Parlament.

Consilieră la Parlament

În primăvara lui 2021, Elena Băsescu s-a dat de gol că lucrează la Camera Deputaților. Elena Băsescu a postat pe Facebook, în aprilie 2021, că s-a vaccinat împotriva Covid-19, la Parlamentul României – Camera Deputaţilor. Imediat, unii internauţi au atacat-o, acuzând-o că a sărit rândul la vaccinare. Prezenţa acesteia în Parlament e explicată prin faptul că este angajată a legislativului României.

Potrivit Antena 3, care citează surse din instituţie, Elena Băsescu a fost angajată până la terminarea fostei legislaturi la grupul Partidului Mişcarea Populară. Ulterior, fiind angajată pe perioadă nedeterminată, Elena Băsescu a ajuns să fie consilieră la Comisia de Afaceri Interne, din moment ce PMP nu a mai trecut pragul. Potrivit sursei citate, Elena Băsescu ar avea o leafă de aproape 6.000 de lei lunar.

Ultima declarație de avere

Potrivit ultimei declaraţii de avere, Elena Băsescu a primit în 2019 doar indemnizaţie de creştere copil şi alocaţii, plus pensiile alimentare. Pensiile alimentare s-au ridicat la 60.000 de lei, în timp ce indemnizaţia la doar 38.000 de lei.

Elena Băsescu a fost protagonista unui șir de gafe când era reprezentantă a României la Bruxelles. De exemplus, la o dezbatere despre pescuit, ea a vorbit de importanța regiunii Arctica, ulterior precizând că a încurcat discursurile.

  „Arctica este o zonă de o importanţă strategică tot mai mare. Pe fondul încălzirii globale şi topirii calotei glaciare, au fost descoperite rezerve importante de hidrocarburi, care trezesc interesul mai multor state. Resursele energetice descoperite în Oceanul Arctic trebuie exploatate într-un mod responsabil”, şi-a început discursul fiica cea mică a preşedintelui, în timpul dezbaterii „Impas instituţional privind planurile multianuale de gestionare a pescuitului“. Cu toate că moderatoarea i-a tăiat microfonul şi i-a explicat că a greşit subiectul, Elena Băsescu a continuat să citească acelaşi discurs.  

Tot Elena Băsescu e cea care a vorbit de „succesuri”, dar și despre puterea femeilor, cărora le-a recomandat să nu fie „mai bărbați decât bărbații”. De asemenea, presa a semnalat numeroase poticneli ale mezinei fostului președinte Traian Băsescu. EBA rămâne printre puținele persoane care au putut fi alese în Parlamentul European din poziția de candidat independent. Între timp, a mai reușit și Mircea Diaconu.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro