Thursday, September 28, 2023
Home Internațional Elon Musk: Din Cauza Sancțiunilor, Rețeaua Starlink Nu Putea Fi Activată în Apropierea Crimeei, Fără Ac

Elon Musk: Din Cauza Sancțiunilor, Rețeaua Starlink Nu Putea Fi Activată în Apropierea Crimeei, Fără Ac

by admin

„Sancțiunile includ Crimeea, iar noi nu avem voie să pornim conexiunea către o țară sancționată fără aprobarea explicită a guvernului”, a declarat miliardarul proprietar al SpaceX, care operează sateliții Starlink, în fața audienței.

Guvernul ucrainean a cerut ca această conexiune să fie pornită „în mijlocul nopții”, pentru ceea ce Musk a numit „un atac de tip Pearl Harbor asupra flotei ruse din Sevastopol”.

Ucraina „ne cerea să luăm parte la un act major de război”, a spus el, adăugând că „dacă aș fi primit o directivă prezidențială pentru a o porni, aș fi făcut-o”, a adăugat el.

Omul de afaceri a răspuns acuzațiilor recente potrivit cărora și-ar fi instruit în secret inginerii să oprească comunicațiile prin satelit Starlink în apropiere de Crimeea în 2022 pentru a preveni un atac cu drone submarine ucrainene împotriva navelor militare rusești.

În timp ce dronele încărcate cu explozibili se apropiau de flota rusă, „și-au pierdut conectivitatea și au fost aduse inofensive la țărm”, a scris Walter Isaacson într-o biografie recent publicată, intitulată „Elon Musk”.

Pe 11 septembrie, senatoarea Elizabeth Warren a cerut o anchetă asupra lui Elon Musk și a companiei sale, SpaceX, pentru a vedea „dacă avem instrumente adecvate pentru a ne asigura că politica externă este condusă de guvern și nu de un miliardar”, a declarat Warren.

În iunie 2023, Pentagonul a confirmat că SpaceX a câștigat un contract din partea Departamentului Apărării pentru a furniza Ucrainei servicii prin satelit Starlink, dar nu a dezvăluit prețul, domeniul de aplicare sau calendarul de livrare, invocând securitatea operațională.

SpaceX a început să furnizeze Ucrainei sistemul de internet prin satelit Starlink la scurt timp după ce rușii au invadat țara în februarie 2022.

      

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro