Thursday, November 30, 2023
Home Știință Emmanuel Macron promite finanțare de un miliard de euro pentru cercetare privind topirea calotelor glaciare

Emmanuel Macron promite finanțare de un miliard de euro pentru cercetare privind topirea calotelor glaciare

by admin

Franța va cheltui 1 miliard de euro (880 de milioane de lire sterline) pentru cercetare în zona polară până în 2030, pe fondul preocupărilor științifice în creștere rapidă cu privire la topirea calotelor glaciare și a ghețarilor din lume, a anunțat Emmanuel Macron la la un summit de la Paris privind clima, la care au participat șefi de stat și oameni de știință înainte de Cop28 – Conferința Națiunilor Unite privind schimbările climatice din 2023, transmite The Guardian.

O nouă navă de știință pentru zona polară va coordona procesul, iar Franța solicită un moratoriu asupra exploatării fundului mării în regiunile polare, la care Marea Britanie, Canada, Brazilia și alte 19 țări s-au înscris până acum.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat summitul de la Paris: „Nu vorbim despre o amenințare pentru mâine, ci una care este deja prezentă și se accelerează. Vorbim despre o transformare a criosferei [gheața Pământului] care amenință deja milioane și va amenința miliarde de locuitori ai planetei cu multiple consecințe directe și indirecte.”

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro