Tuesday, November 28, 2023
Home Afacere Ești pasionat de jocuri de noroc și deții un capital consistent? Află cum poți să-ți deschizi propriul cazinou online!

Ești pasionat de jocuri de noroc și deții un capital consistent? Află cum poți să-ți deschizi propriul cazinou online!

by admin
Cazinourile sunt profitabile, însă și costurile de lansare și operare sunt pe măsură

Deschiderea unui cazinou online este o afacere cât se poate de serioasă și foarte complexă, iar succesul său depinde de mai mulți factori. În schimb este o afacere foarte profitabilă!

Dacă ești un simplu jucător pasionat care a acumulat în timp un capital financiar consistent or ești un om de afaceri entuziast, care dorește să schimbe domeniul de activitate, atunci acest articol este pentru tine.

Astfel, dacă te gândești să începi o astfel de afacere, trebuie să studiezi cu atenție  concurența și să te asiguri că ceea ce poți oferi tu este peste sau diferit față de ceilalți. Jucătorii caută mereu să aibă parte de o experiență inedită, iar dacă tu le poți promite acest lucru, cu siguranță se vor înscrie pe cazinoul tău online. Trebuie să știi însă că, în acest moment, concurența e destul de mare în industria gamblingului din România. Astfel, conform datelor Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc ONJN, sunt licențiați un număr de 35 de operatori, fiecare activând cu mai multe branduri și site-uri de profil. Astfel, numărul efectiv al site-urilor de acest gen, doar în România, depășește ușor cifra de 100. Însă nu te speria, există loc suficient în piață și pentru tine! Dacă vrei să știi care sunt aceste cazinouri, care din ele sunt cele mai populare și apreciate, intră pe platforma dedicată Jucătorul.ro și fă un scurt research.

  • Cât costă să lansezi un astfel de business?

După cum spuneam, cazinourile sunt profitabile, însă și costurile de lansare și operare sunt pe măsură. Având în vedere cheltuielile numeroase care trebuie realizate cu deschiderea unui cazino online, costurile pentru România sunt estimate la peste 500.000 de euro și pot să crească lejer până la 1 milion, în funcție de complexitate și servicii oferite. Trebuie să știi că deschiderea efectivă a unui cazinou nu e foarte costisitoare. Cheltuielile cele mai mari sunt cele cu obținerea softului jocurilor și cu publicitatea. De asemenea, costuri importante sunt și cele asociate obținerii licenței și autorizației de funcționare.

  • Pașii necesari deschiderii unui cazino online:
  1. Studiul de piață

Înainte de orice, trebuie să faci o cercetare de piață ca să vezi ce ofertă are concurența, care sunt cazinourile cele mai de succes, ce jocuri sunt preferate de jucători. Poți face asta chiar tu căutând pe Google sau poți intra, cum aminteam mai sus, pe site-ul Jucătorul.ro. Este important să vezi ce „se cere” și identifică ce carențe au celelalte cazinouri, ca să poți umple acea nișă liberă – poate fi un joc nou sau o variantă îmbunătățită, un nou tip de jackpot sau serviciu de suport clienți extrem de prompt.

  1. Fă-ți planul de afaceri și alege companiile partenere

Următorul pas e să-ți stabilești un plan de afaceri și să-ți faci un buget solid. Este absolut necesar să cunoști costurile estimative și să găsești companiile alături de care vei porni pe acest drum și care îți vor asigura: software-ul pentru jocuri, publicitatea și altele. Furnizorii de soft sunt foarte importanți deoarece ei îţi vor oferi jocurile pe care le vei avea pe platformă. De asemenea, este indicat să colaborezi și cu o firmă IT profesionistă, care să-ți creeze un site solid, fără probleme.

  1. Stabilește ce jocuri pui pe platformă

Următorul pas, bazat și pe concluzia studiului de piață efectuat, e să alegi jocurile care îți vor popula site-ul. Cu cât oferta e mai vastă, cu atât vei atrage mai mulți potențiali jucători. Este important să prioritizezi păcănelele deoarece sunt în topul preferințelor românilor. Dar e indicat să ai toate jocurile care le au celelalte site-uri, cu mențiunea că ale tale trebuie să aibă ceva deosebit, care să-i facă pe noii utilizatori să aleagă cazinou tău, în dauna celorlalte.

  1. Obține licențierea

În România, pentru a opera un astfel de site ai nevoie de obținerea unei licențe și a unei autorizații de funcționare eliberate de ONJN. Tarifele pentru licență sunt destul de mari și pornesc de la 5.000 euro/an în cazul operării păcănelelor, la cca. 80.000 euro/an pentru jocurile de masă (Blackjack, ruletă, poker, etc.)

  1. Protejează-ți utilizatorii

O astfel de afacere, care include atât tranzacții financiare online cât și stocarea de date personale, este foarte sensibilă, motiv pentru care trebuie să te asiguri că ai acces la servere securizate. De asemenea, este important ca tranzacțiile să se realizeze în deplină siguranță, fără niciun fel de risc. Orice inadvertență apărută în acest domeniu poate compromite succesul întregii afaceri!

  1. Publicitate și iar publicitate!

Fără un marketing agresiv, realizat în mod profesional, de o firmă specializată care a mai demarat astfel de campanii, afacerea ta poate să nu beneficieze de succesul pe care ți l-ai imaginat la început. Astfel e recomandat să investești în promovare pe toate canalele posibile, atât în online, cât și pe TV, respectiv prin intermediul marketingului de tip afiliat.

Mult succes!

(P)

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro